Президентът Румен Радев обяви, че със служебното правителство започва да се връща държавността. Коментарът по повод служебния кабинет държавният глава направи преди откриването на паметника на загиналите във войните в дряновското село Руня.

Вчера бившият финансов министър Кирил Ананиев каза, че при първия служебен кабинет държавният глава му е оказвал натиск да уволни шефовете на приходните агенции. Днес Радев определи това, като комичен опит Ананиев да се изкара герой.

Президентът коментира има ли чистка в администрацията.

"Чистка, преврат и т.н. - аз да ви питам, вие спомняте ли си къде бяха медиите, когато управлението на Борисов осъществи погром над цялата администрация, над службите за сигурност, стотици хиляди хора бяха изхвърлени, други се назначаваха. Включително миналата година, ако си спомняте, само от ДАНС над 50 човека бяха освободени. Тогава трябваше да се задават тези въпроси и мисля, че е време да освободим България от усещането, че има хора незаменими, на които властта по право им принадлежи и те са се сраснали със столовете. Това са рутинни процедури, сменят се хората на управленски нива", категоричен бе Румен Радев.

Той допълни, че за два месеца истинска ревизия на предишното управление не може да бъде направена

"За два месеца е абсолютно наивно да си мислим, че може да се направи ревизия на 10 години управление. Но както заявих и при представянето на новия кабинет, той е длъжен там, където може, да даде светлина за начина, по който се е управлявала България. Разбира се, всички случаи, които и бъдат установени, на нарушения на закона, на корупционни практики, трябва да бъдат и показани и пресечени", заключи държавният глава.