Има притеснителни ситуация за ползването на имоти по времето на г-н Бойко Рашков, включително и такива, които са почивни бази и в които трябва да отсядат служители на МВР, а има данни да са ползвани за други цели. Подробно ще бъдат огласени тези информации, в момента тече проверка. Това заяви в студиото на "Лице в лице" по bTV служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

По думите му ведомствените бази са ползвани за частни партита, като там са канени и хора, които не са служители на МВР. 

"За мен е необяснимо един министър да не знае къде се намират и къде живеят заместник-министрите му. Това е позицията на Рашков. При встъпването си като министър и назначаването на политическия кабинет съм питал всеки един човек къде се е настанил и изрично съм дал указания никой да не си позволява отклонения от законовите изисквания", каза още Демерджиев.

"Несериозно е министър, който е допускал шест месеца заместникът му неправомерно да използва някакъв имот да има претенции към мен, който съм стъпил (в длъжност - бел.ред) вчера да проверя всичко това", добави той.

Преди седмица Бойко Рашков упрекна наследника си на поста за предприетите кадрови промени след смените на директорите на ГДНП и Гранична полиция: "Едно корупционно гнездо имаше в МВР - дирекция, която се занимава със собствеността. Взехме външен човек, който да не е познат на никого. Изненадващо е сменен, без мотиви".

Днес Иван Демерджиев заяви, че в МВР има забавени обществени поръчки и сериозни пропуски в тази дирекция за собствеността. Дори има данни за доставяни хранин с изтекъл срок на годност. "В момента полагаме изключителни усилия да наваксаме това забавяне", добави министърът на вътрешните работи.