Никола Минчев ще бъде кандидатурата на "Продължаваме промяната" за председател на Народното събрание. Това потвърди в ефира на БНТ, преди дебатите за вота на недоверие, председателстващият Народното събрание Мирослав Иванов. 

"Г-н Минчев има пълната подкрепа, моя и на цялата парламентарна група. Той е абсолютно достоен кандидат и си върши прекрасно работата. Вярвам, че ако бъде избран отново за председател на НС, ще я върши с професионализъм и достойнство", уверен е Иванов. 

Той не вижда кого би предложила опозицията. "Не виждам много опции пред опозицията да предложат човек, който би се справил по-добре от него (Никола Минчев) и който би имал по-високи нравствени, морални и професионални качества", коментира Иванов.

Според председателстващия Народното събрание, дори вотът на недоверие, който ще се гледа утре, да не мине, работата в парламента ще е трудна. "Няма да бъде лесно, ако вотът на недоверие не мине. Всеки ден ще е борба за приемане на законодателните решения, но вярвам, че с воля, работа и труд, ще успеем да постигнем добри резултати", изрази увереност Иванов. 

Попитан дали ще се намерят шестима души, които да подкрепят "Продължаваме промяната", той коментира, че се надява на това. Що се касае до разговорите за подкрепа, по думите му от ПП не са спирали да комуникират с колегите.