"Продължаваме промяната - Демократична България" спечели второто място на парламентарния вот, добави близо 40 хил. гласа в електоралната си сметка, но победи само в два столични избирателни района. Резултатът от вота показа ярък дисонанс между представянето на партията в столицата и в страната - от една страна, и в страната и зад граница - от друга.

На тези избори за коалицията са гласували 346 063 избиратели, а на предишния вот през пролетта са ги предпочели 307 849 гласоподаватели. Добавената стойност в техния резултат е 38 214 гласа.

Най-силният вот за ПП-ДБ е в 23 МИР, където водач беше Кирил Петков. Тук коалицията взе рекордните за нея 34, 3%. Победител е и в 24 МИР с Надежда Йорданова от ДБ начело - резултатът тук е 29,8%. Губи обаче от ГЕРБ 25 МИР, където лидерската битка беше спечелена от Бойко Борисов.

И докато в столицата е първа и втора политическа сила, то в страната ПП-ДБ успя да вземе втората позиция само в 25 МИР София, с Николай Денков начело, и в Пловдив град, където листата й поведе Асен Василев.

Навсякъде извън София и Пловдив коалицията се нарежда от трето до шесто място, като в някои избирателни райони слиза далеч под националния си резултат. Най-слаб е вотът за ПП-ДБ в Търговище, където формацията събира едва 4,6 на сто от гласовете и се нарежда на шеста позиция. Шести остават от ПП-ДБ и в Плевен с 8,5%.

Пета политическа сила е формацията в Силистра с резултат от 6,9 на сто. На пето място се подрежда още в Бургас, където водач на листата беше Явор Божанков, както и в Софийска област. Същата позиция заема коалицията и в Добрич, Пазарджик, Враца, Кюстендил. В 10 области от страната ПП-ДБ са четвърта политическа сила, а в 7 са на трето място.

Извън страната коалицията също заема второто място с резултат над 20% - по-добър от този на роден терен. Получава общо 29 944 гласа, като се очертава категоричен първенец не само на Запад, но и на Изток.

ПП-ДБ се оказа първа политическа в Китай, Южна Корея, Япония и Сингапур, където постигна рекордните 75% на изборите.

Коалицията е лидер на вота и в Арабския свят. ПП-ДБ събира най-много гласове от всички партии в Саудитска Арабия, Катар, ОАЕ, Кувейт и Египет. Побеждава още в Сърбия, Унгария, Румъния, Гърция и Хърватия, а в Русия взима малко над 7% и е с пети по сила резултат. В Северна Македония коалицията е втора, а в Турция се нарежда трета.

Без изненада ПП-ДБ е лидер на изборите в САЩ, Европа и Австралия, с отчетливо висок резултат в Нидерландия, Полша, Германия, Белгия и др., но в Канада, тясно свързана с един от лидерите на ПП, отстъпи първото място на "Възраждане". В Алжир пък само един избирател е гласувал за ПП-ДБ.