Първо, искам да благодаря на всички избиратели, които гласуваха за ПП, но и на всички хора, които гласуваха. Хората, които гласуваха днес, подкрепиха демокрацията. Огромен брой хора продължават да вярват, както ние вярваме, че България може да бъде по-различна, да не бъде изяждана от корупция. И това ние обещаваме на тези хора, че ще продължим с тях. Второто нещо, което трябва да кажем е, че искаме да уважим избора на хората и това, че ГЕРБ е първа политическа сила - те носят голяма отговорност. Сега е техният ред да направят коалицията, народът им даде мандат. И третото нещо, което ясно искам да заявя - ние обещахме на нашите избиратели, че коалиция с ГЕРБ и ДПС няма да бъде направена. И ще си изпълним обещанието. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в първото си изказване след края на изборния ден.

От своя страна Асен Василев допълни, че народът дава ясен мандат на ГЕРБ да направят коалиция и да управляват страната.

"Ние искаме България, която е европейска държава със социален бюджет, който не позволява пари да се харчат непрозрачно. С всички инструменти, които парламентът ни дава, ние ще отстояваме тази позиция. Искам да пожелая на ГЕРБ успех в сформиране на правителството. Чака ни тежка зима. Всички българи ще страдаме независимо от това кой за кого е гласувал. Ние сме дълбоко несъгласни с това как ГЕРБ са управлявали страната, но хората дадоха своя глас", каза още съпредседателят на ПП.

По думите на Василев, партията му има фундаментални различия с формацията на Бойко Борисов за това как България трябва да се управлява.

"Ние вярваме, че България трябва да тръгне по съвсем различен път. Гласоподавателите имаха съвсем ясен избор и те избраха ГЕРБ. Нашите депутати няма как да попречат на сформирането на коалиция в 240-местен парламент", заключи бившият финансов министър.