Освободен е заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Тодор Анастасов, съобщи БНР, като се позова на неофициални източници. Официално потвърждение от министерството все още няма, тъй като заповедта още не му е връчена, защото е в отпуска заради здравословни проблеми на негов роднина, допълва "24 часа".

"Очаквах такова нещо", е заявил Анастасов лаконично пред изданието.

Неофициално вече е ясно и каква е причината за отстраняването му. Анастасов е препоръчал за поста председател на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Апостол Минчев, който изненадващо беше уволнен във вторник, само 53 дни след назначаването му, след като стана ясно, че е спрял финансирането на пътни ремонти в страната. Министър Виолета Комитова определи действията му като саботаж и свиква среща с кметове и засегнатите фирми. 

Източници на "Хоризонт" обаче твърдят, че прекият повод за отстраняването на Минчев е подписът му под решението на комисията в АПИ за оценка на офертите за изграждане на тунела под Шипка на стойност 358 млн. лева. Очаквало се той да прекрати конкурса.