Бойко плаши, че няма да има пари за пенсии. Няма, ако ги дадете с Радев за нови самолети. Всички само обещаваха, ние направихме конкретни неща за Северозапада, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във Видин в отговор на предупреждението, което Борисов отправи по-рано, че декември може да няма пари за пенсии.

Лидерът на БСП бе във Видин, където продължи обиколката си в страната. Нинова бе придружена от водача на листата на левицата в дунавския град Филип Попов и цялата листа на БСП.

"Страната има нужда от стабилно управление и предвидимост. В последните три парламента ние бяхме стабилната, диалогична, предвидима и последователна партия. Знаехме какво трябва да се направи и го постигнахме. Имахме програма и я изпълнявахме. Преведохме страната и хората по-леко през трудните зимни месеци. Замразихме цената на тока за домакинствата, увеличихме майчинство, заплати и пенсии, направихме безплатни детски градини. Но това не е достатъчно, защото инфлацията го изяжда. Трябва да продължим с вдигането на доходите", заяви Корнелия Нинова.

И посочи, че всички опити на ГЕРБ отсега да внушават, че трябва да се режат социални разходи, ще срещнат категоричния ни отпор.

"Те ще се опитат да го направят, защото ще подкрепят решението на служебния кабинет Радев за плащане на нови 8 самолета F-16. Затова им трябват над 2 млрд лв. Ще ги вземат от пенсии и заплати. Затова отсега Борисов лъже колко е страшно и няма да има пенсии. Да, няма да има, ако ги дадат за самолети. Ние сме категорично против. В този момент тези пари трябва да отидат при хората, за да посрещнат зимата. Те трябва да бъдат социален щит срещу кризата", каза лидерът на БСП.

В"сички политици години наред обещават грижа за Северозапада и като вземат властта забравят. Ние не забравихме. Свършихме конкретни неща. Изготвихме проект за възстановяване и разширяване на индустриална зона Видин. Тя е перла, защото се намира на прекрасно място- връзка с Европа. Осигурихме финансиране, но правителството беше свалено. В новото правителство ще довършим проекта. Тази зона може да осигури производство и работни места за целия северозапад. Оздравихме държавното предприятие "ЕЛ БИ Булгарикум" и осигурихме за клона във Видин финанси да си закупят собствени камиони за транспортиране на млякото. Договорихме в Брюксел половината от парите по европейските програми да бъдат за слабо развитите региони, какъвто е Северозападният. Оценявайте ни по свършеното, а не по голи обещания", посочи още лидерът на БСП.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление