"Слави Трифонов много време играе на политическата сцена като рупор на различни идеи". Това каза пред БНР режисьорът и експерт по политически кампании Нидал Алгафари.

Той добави, че екипът на "Шоуто на Слави" винаги e играл в някакъв вариант на политически живот.

"Референдумът, който организираха, беше с ясна цел - да се подпомогне негативният вот на гражданите да бъде събран в едно и да подпомогне тези, които са срещу управляващите. Те винаги са били в политиката, а сега искат вече директно да участват в нея. Да видим колко хора в България ще видят в тяхно лице нещо по-различно".

Според експерт по политически кампании, ако могат да предложат друг модел, партиите биха могли да сменят всичко, но подчерта, че не е разбрал какъв точно модел предлагат от "Има такъв народ".

Като една голяма недомислица определи той името "Изправи се! Мутри, вън!" на общия проект на Мая Манолова и Отровното трио. "Опитват се остатъците от протестите и от негативизма, който беше, да ги ползват, защото станаха известни с това. И да ползват и нещо, което каза президента Румен Радев: "Мутри, вън", защото той е с много високо обществено одобрение, затова са го добавили, за да могат да черпят от неговия рейтинг".