Министерският съвет прие решение, с което определя Атанас Мазнев и Валери Борисов за заместник-председатели на Държавната агенция "Електронно управление", съобщиха от пресслужбата на служебния кабинет.

Мазнев е утвърден експерт в информационните технологии и електронното управление. В периода от 2000 г. до 2018 г. последователно е заемал длъжности като началник на отдел в Министерството на отбраната - "Координиране и планиране", "Взаимодействие с национални системи" и "Комплексна автоматизирана система" в Щаба на отбраната към Министерството на отбраната. От 2018 г. до настоящия момент заема поста на заместник главен директор на главната дирекция "Контрол и административно-наказателна дейност и експлоатация" в Държавната агенция "Електронно управление". Атанас Мазнев е завършил ВА "Г. С. Раковски" - София.

Валери Борисов също е утвърден експерт в информационните технологии и електронното управление. На два пъти заема поста заместник-министър в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията - от ноември 2014 г. до януари 2017 г., и преди това - от октомври 2011 г. до май 2013 г. До избирането му за заместник-министър ръководи дирекцията "Електронно управление" в МТИТС, се казва в официалното съобщение, от което става ясно, че служебният кабинет е заложил на него като доказан експерт, въпреки че беше в две от правителствата на Бойко Борисов.