Председателят на парламентарната бюджетна комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова изрази изненада от позицията на Волен Сидеров за оттегляне на другия вицепремиер Красимир Каракачанов от властта.

"Изключително съм притеснена и изненадана, разбира се, от това, което чух от господин Сидеров, че той вече търси друг формат на участие в управлението, искайки господин Каракачанов - другият лидер на другата партия, другият вицепремиер, също да се оттегли от властта", каза Менда Стоянова пред БНР.

"Те трябва да се разберат искат ли да бъдат във властта в лично качество, като лидери, или ще участват във властта през парламента и само със свои представители - министри и заместник-министри. Това е проблем, който трябва да го уточнят те тримата", добави тя, визирайки коалицията "Обединени патриоти".

Няма проблем и ветото на президента върху Закона за корпоративното и подоходно облагане ще бъде преодоляно в пленарна зала, каза още Стоянова. Тя даде пример с "Фолксваген Голф" от 1992 година с данък 27 лева, който ще трябва сега да плаща двойно и поясни, че това е най-високият процент.

Менда Стоянова каза още, че цената на бензина се формира от цената на петрола и върху това няма как да се въздейства. "Цените паднаха по бензиностанциите не заради протестите, а заради поевтиняването на петрола", допълни шефката на бюджетната комисия.

Според нея, данъчното бреме в България е най-ниско в Европа и това трябва да се знае.

 "Разбирам че на хората им се иска да живеят като тези в Люксембург, но дали това е възможно. Не вярвам, че ще можем да стигнем техния стандарт и за следващите 10 години", поясни Стоянова.