Волен Сидеров отправи предложение - Красимир Каракачанов също да подаде оставка като вицепремиер. Направи го в пряко включване в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3.

"Аз бях за оставката на Симеонов още преди месец, защото изказването му бе недопустимо. Аз давам и сега дискретното предложение Каракачанов също да подаде оставка. И да започнем на чисто. Да направим нещо патриотично на чисто. Защото и двамата не издържаха теста. За да решим дали можем да бъдем дали можем да бъдем някакъв патриотичен блок, който да започне на чисто", обяви лидерът на "Атака" и съпредседател на "Обединени патриоти" Сидеров.

"Какво значи на чисто - да поставим приоритети и и да видим дали можем да ги постигнем. Защото да се въртиш във властта само заради гъдела, това е перверзия. Българският народ изтърпя достатъчно и затова им предлагам да се съберем и да обсъдим подобен въпрос", каза Сидеров и уточни, че не е дискутирал тази идея нито със коалиционните си партньори, нито с ГЕРБ.

"Това не е ултиматум. Това е приятелско предложение, което да го върне към разума. Защото смятам, че те и двамата изгубиха връзката с реалността. Правих вече няколко предупреждения - защото се занимаваме с лифтове, дискотеки, а не със стандарта на живот. Ако ме послушат - добре, ако ли не - зле за тях".

Той бе категоричен, че няма смисъл да се предлага нов вицепремиер на мястото на Симеонов.

"Какво да прави този вицепремиер. Симеонов отговаряше за 7-8 ресора - демография, здравеопазване... Има ли напредък по тези теми. Не е важно да има още един вицепремиер, а да се върши работа", допълни лидерът на "Атака".