Неочаквана среща между Мая Манолова и Бойко Борисов бе проведена на магистрала "Тракия". Макар и не очи в очи, един от изтъкнатите опозиционери се засече с премиера днес преди обед.

Малко след 11 часа лидерът на Изправи се.БГ се включи през Фейсбук с лайвстрийм от колата на гражданското движение и повече от 10 минути предава как тя и екипът й се движат след джипа на министър-председателя.

От коментара й стана ясно, че срещата на пътя не е умишлена и няма общо с инциативата на част от протестиращите срещу правителството, които вече няколко месеца опитват да устроят засада на премиера Борисов, за да разговарят лично с него.

Манолова обясни, че е била изпреварена от прословутия джип, който прелетял "като през малка гара", а зад волана бил самият Бойко Борисов.

"Движим се към Димитровград, където имаме среща с граждани на площада. Нашата шкодичка не може да се мери с джипа на премиера", каза Манолова.

Тя се закани да задмине Борисов на парламентарните избори и изрази надежда "много от политическите субекти" да го изпреварят.

Последваха над 10 минути, в които колата на Изправи се.БГ следваше тази на премиера, а Манолова изложи критиките си срещу управлението на страната и "паралелната реалност", в която според нея живее министър-председателят.

Самият Борисов, заедно с министъра на енергетиката Теменужка Петкова, инспектира днес напредъка на строителните дейности по изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България, като проверката беше предавана на живо в профила.