"Не споделям виждането, че има (хаос). Всички мерки се взимат според степента на нарастване на пандемичната ситуация. Вие помните, че имахме закон за извънредното положение, мерките след изтичането на неговото действие бяха ясно предвидени, както и срока за продължаване на определени мерки за икономиката, така и за подготовката на системата. Виждате, че и в други страни, които са силно засегнати, мерките се вземат стъпаловидно. Не мисля, че правителството е закъсняло с мерките", заяви транспортният министър Росен Желязков в "Тази сутрин" по bTV.

"Самата медицинска гилдия прави взаимоизключващи се предложения за това кога пациентът трябва да постъпи в болница. Това е каскадно действие, което трябва да се взема предвид. Има гласове за пълен "локдаун" и такива, че мерките в момента са много строги", заяви Желязков, който отбеляза, че е противник на въвеждането на пълна национална карантина.

"Вижда се, че и при пълно затваряне и при настоящите мерки тенденцията е една и съща и е съпоставима", смята транспортният министър.

Що се отнася до случаите на пациенти, на които им е отказан прием в лечебни заведения, Желязков коментира, че "това е организационен проблем, който мениджмънта на болниците успява да преодолее, но има създаване на паника, защото когато един случай бъде популяризиран масово, създава разминаване на търсенето и предлагането на болничната услуга, затова медицинските протоколи се изясняват в движение", каза министърът на транспорта.