Полицаите от записа с насилието зад колоните на МС поименно да бъдат извикани в парламента, а държавата да плати обезщетение на пострадалите от полицейското насилие. Това поиска председателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова, коментирайки разпространените на заседание на парламентарна комисия записи с полицейско насилие от протестите миналата година.

"Полицаите от записа с насилието зад колоните на МС поименно да бъдат извикани в парламента! Заедно с бившите министри, които са им наредили тази гавра, и с настоящия министър, съдействал записът да стане публичен след цяла година укриване. Заедно с бившия премиер Борисов заради защитата на чиито режим се случи това. Да се явят на извънредно изслушване в парламента. Незабавно! Ако откажат, да бъдат принудително доведени!", заявява Манолова.

"Дължат обяснение на 7 български майки, чиито деца пребиха. И на Цветелина, обект на особено гнусна гавра от страна на български (уж) мъж с пагони. Тя е седнала на земята, с белезници, изплашена, бита, унизена, разсъблечена (заради побоя и влаченето), беззащитна. Докато до нея пребиват и ритат с кубинки по главите и с палки момчета, въпросният полицай я "гали" по главата и я опипва, надвесен над нея. Кой си ти, бе, господин "мъж"? Застани с лицето си и пагони си пред нас! Ти майка, жена, сестра, дъщеря нямаш ли? Излез с името си и с униформата си да те видим ние, майките и жените", пише още тя и продължава:

"Гневна съм, защото си можел да не участваш, да спреш това, да откажеш да се гавриш с това момиче. И не си го направил. Ти не заслужаваш пагоните си! Ти си позор за МВР! Не е достатъчно, че Христо Терзийски и Младен Маринов вече не са министри. Днес са депутати от ГЕРБ! Днес Борисов мълчи за този позор и цяла година го кри".

В поста си тя посочва, че изпълняването на служебни задължения не включва гаврата със закопчано с белезници момиче и не оправдава побоя на хора, неоказващи съпротива.

"Политическа, дисциплинарна и наказателна отговорност трябва да се носи от министрите, заместник- министрите, директорите и включително от полицейските служители, причинили това на протестиращите. Държавата да плати обезщетения на пострадалите незабавно!", добави тя.