Лидерите на "Воля" и НФСБ - Веселин Марешки и Валери Симеонов внесоха в ЦИК документи за регистрация на "Патриотична коалиция "Воля"- НФСБ", с която вчера обявиха, че ще се явят заедно на парламентарните избори на 4 април.

Това стана най-новата политическа формация, която ще се бори за място в 45-то Народното събрание, след като ВМРО пожела да се яви самостоятелно на вота и така коалицията с НФСБ - "Обединени патриоти" се разпадна.

"Патриотична коалиция "Воля"-НФСБ" се стреми да бъде минимум трета политическа сила на парламентарните избори. С нашата силна социална и икономическа платформа ще привлечем още фенове. Така че очаквам да бъдем не само новината, а и изненадата на тези избори", заяви Марешки при внасянето на документите, подкрепени с 4200, от общо събрани 10 000.

Относно евентуално управление с БСП Симеонов коментира, че първо трябва да изчакат спокойно и хладнокръвно какво ще е решението на избирателя, след което ще обсъждат варианти за коалиране и управление.

На въпрос с кои формации няма да се коалират, той отговори: "На първо място ДПС. Имаме сериозни задръжки спрямо БСП, но, пак повтарям, това е въпрос на бъдещи преговори".

Снимка: Булфото

Лидерите на "Воля" и НФСБ заявиха, че коалицията им е отворена към всички патриотични формации, които желаят да се присъединят към нея.

"Да, имали сме лични разногласия, ние сме остри камъни. Обаче, личното няма нищо общо пред националното. Така че, единственото, което ни обединява, това е не дрязгите, а националният интерес за високи доходи, безплатни лекарства, силна икономика, борба с монополите", каза още Марешки.