Листите за предстоящите предсрочни парламентарни избори на "Има такъв народ" (ИТН) ще се редят наново, не се знае дали Станислав Трифонов ще е в тях. Това стана ясно от коментар пред журналисти в парламента на зам.-председателя на парламентарната група на партията Ивайло Вълчев.

"Ние не сме партия със стогодишен живот, в която да има наследствени места в парламентарните листи. Всеки от нас може да не е в следващите листи", отговори той на въпрос дали лидерът на ИТН пак ще бъде в тях, цитиран от БТА.

Трифонов така и не дойде в парламента, макар да беше избран за депутат заради карантината, под която е поставен. Той дори се закле онлайн, докато се възстановява от коронавирус.

"Ще обсъдим кой с какво се е почувствал полезен, какво е свършил в този твърде кратък живот на НС, с малкото комисии нямаше много поле за изява на различните специалисти", обясни Вълчев как ще се редят листите на кандидатите за депутати в ИТН.

Личната му оценка за коефициента на полезно действие на този парламент, така както работи, е малко над нулата.

"За щастие, някои задачи, които си бяхме поставили (промените в Изборния кодекс), се надяваме да сложат добра основа за предстоящите избори", подчерта Вълчев.