"Изчистваме последните редове по всяка една от тематиките. Очакваме обратно коментар от всички коалиционни партньори. Разговорите са в много конструктивна посока и засега няма изненади от никого", заяви Кирил Петков след първия председателски съвет на 47-ото Народно събрание.

Прави се и следващ вариант на коалиционното споразумение.

Петков обясни, че не са стигнали до персоналния състав на Министерския съвет, защото групите и коалиционните партньори още се съвещават кои да са техните предложения.

"Докато не финализираме политиките, няма да излизаме с имена. Засега се радвам да съобщя, че не съм засякъл подводни камъни, а започваме да изграждаме все по-голямо доверие между коалиционните партньори", заяви той.

Няма да има министерство на държавните предприятия, то ще се нарича Министерство на икономиката, а ще има ново министерство - на иновациите и растежа.

Самият Петков беше икономически министър в първия кабинет на Стефан Янев, като и преди е правил коментари, че има "несвойствени дейности", които могат да се извадят от сегашното мегаминистерство.

В отговор на въпрос той посочи, че утре ще е ясен окончателният брой на министерствата в проектокабинета. По думите му днес и утре "ще е скучно" от медийна гледна точка, защото продължава изчистването на последните редове по всяка от темите на коалиционното споразумение.

Все още обаче няма окончателна бройка на общия брой на министерства.

"Започваме да изграждаме все по-голямо доверие в комуникацията. Това много ме радва", допълни съпредседателят на "Продължаваме Промяната".

По-рано Любомир Каримански също коментира, че разговорите са конструктивни и не са обсъждани министерски постове.

Днес Корнелия Нинова обяви, че са "изчистили забележките" си по коалиционното споразумение.

Борислав Сандов от ДБ заяви пред БНТ, че коалицията ще има 3 министерства.