"Няма никакво значение на кого президентът ще даде третия мандат. Който го получи, една седмица ще бъде в ролята на Мис Вселена, ще се разхожда по студиата, ще иска международен мир, ще иска да си подадем ръцете и всички да бъдем заедно. Но правителство от тези 4 партии е невъзможно вече". Това заяви по Бтв политологът и бивш зам.-председател на БСП Кирил Добрев.

"Познавайки начина на мислене на г-н Радев, въпреки отношението на Нинова и нейните органи към него, смятам, че той ще даде третия мандат на БСП. Той уважава социалистите", добави Добрев.

По думите му управляващите в лицето на "Продължаваме промяна" са подходили към Радев със заяждане на дребно, както е правила Нинова.

Според Добрев разривът между държавния глава и председателя на БСП е започнал след изгонването на началника на кабинета му Калоян Методиев.

"Въпреки всичко Радев няма проблем с редовите социалисти, има с трима- четирима души от ръководството на БСП - Нинова и органите й, както каза Тошко Йорданов", каза още той.

Добрев сравни управлението на кабинета в оставка с полета между Скопие и София.

"Той бе открит с аплаузи, но закрит по търлъци. Това правителство тръгна с много добри намерения, с амбицията за рестарт и ново поколение политици. За съжаление тези надежди бяха излъгани", каза още бившият зам-председател на БСП.

Добрев коментира и министрите на левицата, като посочи, че най-голямата изненада е министърът на туризма Христо Проданов.

"Той бе изключително добре работещ и организиран. Социалният министър Георги Гьоков пък цял живот се е занимавал със социална политика, много голям педант и човек, който си разбира от работата. Министерство на икономиката приличаше на брошура на голям хипермаркет. Там всеки ден имаше уж нещо безплатно, на отстъпка, на промоция, но в крайна сметка след тези 6 месеца населението обедня", каза още Добрев.

По думите му в земеделието и по-точно в горите едни лоши практики са били заменени с други такива.

По вътрешнопартийната тема с БСП Кирил Добрев заяви, че винаги ще говори с чувство за партията и съжалява, че в момента тя е дадена на концесия, защото Нинова основно се занимава с продажба на оръжие.

"Партията се управлява от хора, които бяха под средното организационно ниво в страната. БСП в национален мащаб ще заприлича на БСП-Варна, където с водач Ламбо и без Гуцанов правеше 50 000 гласа, а с Нинова водач и Гуцанов втори - 5 000 гласа", каза още той.

По думите му няма тема с лидерското място в БСП, защото с участието във властта се е дало възможност хората, които взимат решение в партията, да бъдат назначени на различни позиции в държавата. "Такъв е случаят с над 100 човека в Националния съвет и те ще гласуват всичко, което предложи Нинова", каза в заключение Добрев.