Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обвини и левите, и десните партии в политическа шизофрения, защото приемат едни резолюции в Брюксел, а действат обратно в България. Той бе категоричен, че страната е в политическа и на ръба на парламентарна криза.

Карадайъ присъства на възпоменателен митинг, посветен на 47-ата годишнина от Възродителния процес, в доспатското село Барутин.

Лидерът на ДПС призовава системните партии да седнат на масата и да се обединят около национални приоритети и програма за развитие на страната. Коментарът му идва след като БСП напусна пленарната зала, депутатите от ДПС присъстват, но не се регистрират, а в последния ден от седмицата кворумът беше спасен с помощта на "Воля".

Мустафа Карадайъ поиска дефиниране на националните приоритети. Едва след това можел да се търси изход от "политическата и парламентарна криза".

"Тази политическа криза няма решение от модела "стани да седна". Днес, ако оценяваме политическата картина като "парламентрана криза", а от друга страна сме на ръба на политическа криза, ако 10 години държавата ни е в състояние на инерция, защото няма визия и приоритети за развитието на страната? Нашият призив е час по-скоро основните партии, ако има национални отговорни, да седнем на масата за дефиниране на националните приоритети", заяви лидерът на ДПС.