Общинският съветник на "Да, България" Методи Лалов е изключен от партията. За това съобщи самият той в профила си в социалната мрежа.

Довчерашният съратник на Христо Иванов, рамо до рамо в маршовете за съдебна реформа с днешните коалиционни партньори на властта, обяви, че е възнамерявал сам да напусне, но след 29 януари, когато е партийният форум.

По думите му, той е изгонен от "Да, България" именно за да не говори на конгреса и да не изкаже на глас критиките си към лидера. 

"Току-що получих решение на нелегитимната Национална контролна комисия на "Да, България", че съм изключен от партията. Настоящото ръководство на "Да, България" потвърди думите ми, че превръща партията в търговско дружество и е готово да се разправи с всеки, който не одобрява клиентелистки практики (първи алармирах за такива в СОАПИ, СОПФ и ОГФМСП)", написа в профила си бившият магистрат, който участваше в протестите срещу кабинета на ГЕРБ и главния прокурор заедно с Христо Иванов и с голяма част от лидерите на ДБ, които сега са министри и депутати.

Лалов обвинява, че тече подмяна в партията и натъртва, че е влязъл в "Да, България" на Кристиан Таков и Мануела Малеева, а не в "Да, България" на Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева.

Методи Лалов уточнява също, че остава независим общински съветник. Напрежението между Лалов и останалата част от ръководството около Христо Иванов тлее от месеци, а бившият съдия вече поиска оставките им. Той също така се оттегли от поста председател на групата на ДБ в СОС.