Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев заяви пред Нова телевизия, че премиерът Николай Денков е поставил условие да бъде външен министър при ротацията, защото искал да пътува. 

Според Добрев, по този начин ГЕРБ ще останат без нито едно министерство.

"Всъщност няма никаква яснота за кабинета след ротацията. Единственото предварително уговорено нещо - че Денков ще бъде образователен министър, не беше спазено от страна на ПП. Разбираме, че Денков поставя ултиматум да бъде външен министър, защото пред колеги е казал, че иска да пътува", заяви  Добрев. 

Според Добрев "профилът на Мария Габриел предполага тя да бъде външен министър, защото тя има опит в тази сфера, докато профилът на Денков предполага той единствено да бъде образователен министър, защото няма никакъв опит във външната сфера". "Сглобката претърпя пълен провал", категоричен е депутатът.  "С това правителство и еврозоната ще ни е само по въздух. Ще я видим през крив макарон, защото инфлацията ни е 3 пъти по-висока, отколкото трябва да бъде", допълни Добрев. Според него няма да приемем еврото нито през 2025 г., нито през 2026-а.

Той коментира неосъществена визита на делегация, начело в Николай Денков, в САЩ. "Щатите не ги искат, защото те в продължение на година и половина наляха милиарди в режима на Путин през "Лукойл". Това е истината", твърди народният представител.