В отлична форма съм, заяви пред актива на ГЕРБ от Старозагорска област премиерът и лидер на партията Бойко Борисов. Щом спя спокойно, съвестта ми е чиста, каза той и призова съпартийците си да не се поддават на манипулации.

Искаме стабилност в държавата. С тези думи кметът на Стара Загора Живко Тодоров откри срещата на актива на ГЕРБ с премиера и лидер на партията Бойко Борисов. Премиерът бе посрещнат на крака и с аплодисменти в изпълнената до краен предел зала с членове и симпатизанти на ГЕРБ.

Пред тях Борисов подчерта, че нито за първи, нито за последен път срещу него има компромати и компроматна война и припомни поредица от български поговорки - "Волът рие, на гърба му пада", "Който нож вади, от нож умира", "Което куче ме е залаяло, все е побесняло.

Борисов пожела успех на новия политически проект на Цветан Цветанов.

Ние сме градивна партия, изтъкна лидерът на ГЕРБ. Най-важното е да продължим да работим за хората, обърна се Борисов към местния партиен актив.

В дискусията участваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, финансовия министър Владислав Горанов, зам.-председателят на ГЕРБ Димитър Николов, кмет на Бургас, зам.-председателят на парламента Емил Христов, депутати, предаде БТА.

Бойко Борисов посочи, че е важно да решаваме и демографския проблем и отбеляза като пример министър Горанов, който очаква третото си дете.

Осем от общо 11 кмета на Старозагорска област са избрани от ГЕРБ, те представиха проектите, по които работят и проблемите, които искат да решат. В близките седмици предстои откриването на градска пречиствателна станция в Чирпан, изгражда се надлез в Казанлък, който е част от Подбалканския път, спортна зала в Стара Загора за 5000 души.

Необходима е сериозна дискусия за бъдещето на "Марица-изток", заяви Бойко Борисов и очерта основните варианти, които ще бъдат обсъдени - преминаване на газ, вместо на въглища или прилагането на свръхмодерни технологии, които да очистват местните лигнити, за да отговарят на високите европейски екологични изисквания. Възможно е и изграждането на високотехнологична Индустриална зона, добави премиерът. Той призова кметовете да подготвят нови проекти и да кандидатстват с тях, за да бъдат решени икономически и социални проблеми в общините.

Премиерът прогнозира, че следващата 2021 година ще бъде по-трудна, затова е необходимо стабилно управление и обединена нация. Той отбеляза като пример президента на Германия, който е социалдемократ, но в условията на коронакризата публично е изразил подкрепа за правителството.

Ако знаех, че успехите на нашите проекти ще доведат до истерия, можеше да стана и фотограф, пошегува се Томислав Дончев във връзка с появилите се снимки от спалнята на премиера. Пътувайки насам, си мислех, че съм изразходвал 20 години от живота си да уча политическа теория, макроикономика и регионално развитие. Като гледам актуалните политически жанрове, си мисля, че съм направил грешка, защото е трябвало да уча фотография или как да се работи с фотошоп, добави той.

Дончев изтъкна, че до 2027 г. у нас ще влязат 27 млрд. лева и ние трябва да сме готови да ги посрещнем с проекти в областта на иновациите, енергийната ефективност; дигитализацията.

По-рано Бойко Борисов и Томислав Дончев инспектираха ремонтите по магистрала "Тракия". Двамата огледаха подпорните стени на мостовите съоръжения, които се реконструират в момента.

По време на инспекцията премиерът подчерта, че едновременно се ремонтират пет моста: "Ще бъдат готови. Ето - с новите огради. На всички мостове вече има мантинели, усилени".

"Друго си е като има двоен ред мантинели. Усеща се по-голяма сигурност. В края на месеца това трасе ще е готово", каза Борисов. Той разговаря с работниците и с ръководителя на обекта, които му обясниха технологията за укрепване на колоните.

Ремонтът на петте виадукта по магистрала "Тракия" трябва да завърши до 30 юни.

На 30 юни, когато хората тръгнат към морето, мостовете на магистрала "Тракия" ще бъдат готови. Навсякъде има нови огради, мрежи, изолация, асфалтира се и става много хубаво. За пореден уикенд лично се убедих, че се работи на пълни обороти, написа във фейсбук Борисов.