Софийска градска прокуратура се е самосезирала и ще извърши проверка на записа, за който се твърди, че е с гласа на премиера Бойко Борисов. Това стана ясно от думите на главния прокурор Иван Гешев, който е в Пловдив заради акции срещу битовата престъпност в десет населени места.

"Проверката ще е две направления - за незаконно използване на специални разузнавателни средства или монтаж на записи с технически средства", обясни той.

"Превърнахме записването на телефони в национален спорт. Последните 20 години генерираме скандали, с които даваме лош сигнал, не само към нашите европейски партньори, а към гражданите. Превърнахме записите не в юридически казуси, а в политически разпри ", подчерта главният прокурор.

"Трябва да се спазва законът от всички. Включително дори и ако теоретично записът е верен", допълни Гешев.

Той коментира и постовете в социалните мрежи на обвиняемия бизнесмен Васил Божков.

"Какъв е Васил Божков - обвиняем, който се укрива от българското и европейското правосъдие в чужбина. Човек, който отправя призиви от Фейсбук, социални мрежи и телефони. Прокуратурата проверява сигналите дори и от колажи, комикси и снимки. Ще се провери дали е започнал като дисидент от Магурата", каза лаконично главният прокурор.

Гешев отказа да отговори дали охраната му е увеличена заради заплахи, "защото това не касае българските граждани".

"Наясно съм с всякакви последствия и опити за унищожаване на прокуратурата. Това касае лично мен. Който го е страх от вълци не ходи в гората", каза още той.