Цялата прогноза, която направих преди месеци, днес се потвърждава с пълна сила. Защото нямах логично обяснение.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред областните ръководители и част от кметовете на ГЕРБ.

Той каза, че те са "за" скъпи избори, "за" провеждането на избори, "за" - те да се направят по-най-добрия начин, но не може през два-три месеца да се водят избори и да се харчат стотици милиони държавна пара. Затова резултатът трябва да е съставяне на правителство.

"Защо не съставихме правителство? Защото са искали мръсните поръчки да ги направят главно от средите на БСП хора и на кандидат-президента Радев. Нямам никакво друго обяснение. И ако забележите сега, служебното правителство се бие само с ГЕРБ, не и с Патриотите. Фантастична работа свърши Каракачанов като вицепремиер и военен министър. Но неговият статут беше като на Бойко Рашков. Колко пъти той стана и обвини хора от трибуната, или по студиата от опозицията, да речем?", попита Борисов.

"Бойко Рашков няма да го изберат и за домоуправител на входа, в който живее. Обаче изведнъж идва и дава оценки за една партия. Г-н Рашков - кога вие сте ни победили, когато сте били в БСП или кандидат, за да ни давате оценки", попита косвено лидерът на ГЕРБ.

Според него, са извадили от нафталина хора от 90-те години, за да отвличат вниманието на обществото, биейки се по най-жестокия начин само с една партия - ГЕРБ.

"Извадиха от нафталина хора от 90-те години, от най-мракобесните времена, и ги пуснаха да отвличат вниманието на обществото, биейки се по най-жестокия начин само с една партия - ГЕРБ", категоричен е Борисов. Той попита съпартийците си дали са чували от служебното правителство нещо за БСП, ДПС, "Да, България".

Според лидера на ГЕРБ не е било съставено правителство след изборите на 4-ти април, защото са "искали мръсните поръчки да ги направят хора главно от средите на БСП и на президента Румен Радев.

"Цялата сглобка е била да дойде това служебно правителство, за да свърши мръсната работа. Това няма нищо общо с Конституцията и с това, което трябва да прави служебното правителство. Ние сме изключително разтревожени за начина, по който ще се проведат изборите. Те се занимават с всичко друго, но не и с начина на провеждане на изборите", каза още Борисов.

Според лидерът на ГЕРБ ревизия на управлението е редно да се прави от редовен кабинет.