"До 20 април трябва да има промени в състава и в политиката на правителството. Ако това не бъде направено, ще поведем вълна на безсрочен политически протест и гражданско неподчинение. Ще блокираме страната и граничните пунктове, ще информираме за действията си Брюксел и Европейската комисия, защото ние сме политически отговорна партия", заяви Янев.

Той и над 200 симпатизанти на партията изминаха над 3 км и спряха до главен път Е-79. Шествието блокира града, протестиращите скандираха "Оставка", "Долу ГЕРБ" под звуците на патриотични песни. Мнозина държаха плакати: "Бойко и Цецо в една килия", "ГЕРБ= фалити, безработица, високи цени и рекет", "Вън мафията от властта".

Нямаше сблъсъци, въпреки че пред офиса на ГЕРБ симпатизант на партията на Борисов отправи обидни реплики към шествието на Янев.
Накрая то стигна до път Е-79, където бе спряно от полицията, която не разреши да бъде блокирана магистралата, предаде БТА.

От РЗС призоваха: "ГЕРБ, иди си с мир!" Партията разпространи и нарочна декларация. "България навлиза в последна фаза на икономическа и финансова дестабилизация, която до края на годината ще прерасне в социално-икономическа катастрофа с по-тежки последици и от управлението на Жан Виденов. Вече няма съмнение, че днес България се управлява от най-некомпетентното, безотговорното и корумпирано правителство на прехода", се казва в документа.


Последна актуализация в 14.20 часа