По-рано днес, запитан как гледа на инициативата на Коалиция за България да се подиграе с неговото сравнение, че бюджетът е като постна пица, самият Дянков отговори: „С чувство за хумор. Който каквото може - това прави. Ние правим добър бюджет, който се оценява отвън. Те се занимават с брошури, ами явно това могат хората и е хубаво с това да се занимават”.

Тази сутрин от Коалиция за България раздаваха брошури в парламента, в които беше записано, че "пицарията" на финансовия министър е с мотото „Нямате хляб?! Яжте пица!”, а пиците, наречени „Проектобюджет – дългоочаквана пица с лековат вкус”; „Антикриза – заблуждаваща пица с тежък вкус”; „Административна реформа – постна пица с гръмко име”. Пицарията на БСП бе кръстена "Ало, ало" заради набралия популярност прякор на Симеон Дянков - Хер Флик - герой от едноименния британски сериал за френската съпротива по време на Втората световна война. (Вижте повече в линка долу)

Миналата година, когато партията на Бойко Борисов ГЕРБ все още беше извънпарламентарна опозиция, тогавашният премиер Сергей Станишев нарече нейни представители циркаджии. Това стана, след като те му занесоха в Министерския съвет подписка за "уволнение" на правителството.

Вижте снимка на брошурата


Вижте видео с думите на премиера,
който откри инсталация за пречистване на вода