Премиерът Бойко Борисов пое в неделя сутрин с джипа към велинградското село Грашево. Пътуването натам се излъчва на живо в официалния му профил във Фейсбук в компанията на зам.-министъра Николай Нанков, а в колата се коментира какви пътища са изградени в района.

Обиколката на министър-председателя съвпадна с представянето на екипа на бившата му дясна ръка Цветан Цветанов на новата му партия "Републиканци за България" в София.

"Ако тук не сме в Родопите толкова дейни, това са толкова чисти български граждани които трябва да ги подкрепяме непрекъснато", каза Борисов. После добави: "Много хубаво говорят на жълтите павета, но да дойдат да видят в смесените региони каква битка се води между ГЕРБ и ДПС, между двете партии каква война се води и да кажат колко имат от БСП, Мая Манолова, "Да, България".

"Виж кои са идвали - Цветанов и Пеевски, и нищо не направили. Това казват", коментира Борисов.

Премиерът бе посрещнат с ръкопляскания и скандирания в негова подкрепа от местното население, а кметът Асен Мастев благодари на премиера, че е помогнал за развитието на региона. Очевидци отбелязаха, че както премиерът Бойко Борисов, така и голяма част от събралите се на площада са без маски.

"Искат оставка, народът го иска", каза пред тях Борисов.

След с. Грашево джипът тръгна и към село Мечо корито, там бе посрещнат от местните, а той риторично ги попита дали искат оставката му, получи еднозначен отговор от местните: "Никаква оставка, народът е с вас".

Премиерът каза, че по време на обиколката си снима пътищата, които са направени от неговото правителство - "преди него били само от камък", за да ги показва на неговите опоненти. 

И там, местните го подкрепиха и разказаха, че през селото са минавали и Георги Първанов, и Цветан Цветанов - и никой не е направил пътя.

Борисов попита местните и дали в селото има пенсионери и ги попита получават ли 50 лв. повече към пенсиите си.

Местните отговориха утвърдително и му благодариха. На изпращане Борисов обеща целодневна детска градина в селото и коментира: "Да видят къде отиват парите. Викат милиарди. Ето ги, те са у хората. Те се виждат. Айде, живи и здрави", каза премиерът и пое с джипа отново.