Гълъб Донев всячески се опитва да обясни, че няма друго решение освен "Газпром", а Кирчо и Асен си късат ризите, за да защитят "Лукойл". Това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, след като посети детелината на Северния обход в Бургас. 

По думите му неговата партия има три решения как цените на бензина и дизела да бъдат по-ниски

"Гълъб Донев се опитваше да обясни всячески, че "Газпром" е изключителен важен и няма друго решение. А ние в нашата позиция казваме, че трябва да има 100% диверсифиакция от "Газпром". Имат много начини и ги моля да не се връщат към "Газпром". Но го видях, че той се гърчи и се опитва да ги защити. От друга страна видях Кирчо и Асен как си късат ризите, за да защитят "Лукойл", коментира Борисов и продължи:

"Това била единствената точка, откъде ще влезе петрол. В момента корабите са на "Литаско". Както "Литаско" вкарва петрол, така може и БЕХ. Да работи на ишлеме и да получаваме с 1,2 лева по-евтини бензин и нафта. Ако те не го направят, веднага променяме закона, слагаме 1 лев мито на литър и всяка бензиностанция ще връща по 1 лев на всеки за всеки литър. Третото решение ще си го запазим, когато дойдем да управляваме".

По думите на лидера на ГЕРБ България я очаква апокалипсис.

"Задава се финансов апокалипсис, на който пазарите ще ни ударят як шамар. Българите разбраха, че се задава тежка зима - днес пак имаме рекордно висока цена на тока, и ако не бяха депутатите на ГЕРБ да сложат таван, днес всичко щеше да е фалирало", отбеляза Борисов.

Той коментира и строежа на магистралите в страната по време на управлението на кабинета "Петков".

Северният обход на Бургас не е готов заради безхаберие. Хаосът и разрухата са видни. Трябваше съвсем малко усилия и можеше за летния туристически сезон да работи. Истински очаквах да ни покажат как се строи правилно и бързо, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Туристическият сезон свърши. Всички могат да видят, че всичко е така, както го оставихме. Трябваше съвсем малко - да го боядисат, да му сложат мантинелите и за сезона да работи", посочи бившият премиер.

"Тук бяхме преди шест месеца, преди година. Виждаме едно и също. Те се провалиха във всичко. Година и половина минава и е на същия етап, на който беше. Мина целият туристически сезон и хората в двете посоки на Бургас вместо да ползват съоръжението, задръстваха града. Ние щяхме да сме готови точно преди осем месеца. Щеше да работи и "Струма", и "Симитли". Щяха да карат хората между Плевен и Ловеч по "Хемус", а до Търново щеше да е на чакъл", заяви Борисов.

Той добави, че по същия начин стои въпросът със строителството на най-голямата спортна зала.

Снимка: BulFoto

"Прекрасно съоръжение, година и половина стои", каза лидерът на ГЕРБ, цитиран от БТА.

"Дойдоха с обещанието за магистрала на година, мостове. Спряха "Хемус", спряха "Струма", спряха обхода за Поморие, в Хасково трябваше да започне околовръстното на града, околовръстното за Пловдив, втората връзка към бургаския квартал "Меден рудник". Две години нищо. За капиталовите ремонти парите стоят в бюджета, защото ги харчат за други неща", посочи Борисов. Той коментира, че по магистрала "Тракия" шофьорите се движат в лявата лента понеже не е поддържана и няма здрава мантинела.

"Поне 300-400 милиона трябват за "Тракия" да се приведе в нормален вид", добави лидерът на ГЕРБ.

По време на посещението на Борисов стана ясно още, че средствата, предвидени за концертите в предизборната програма на ГЕРБ-СДС-Бургас ще бъдат пренасочени в подкрепа на семейството на загинал полицай. Става въпрос за загиналия при тежък пътен инцидент полицейски служител от Областната дирекция на МВР-Бургас Атанас Градев.

Снимка: BulFoto

Решението за финансовата подкрепа обяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС - Бургас Жечо Станков.

"Решението е взето единодушно от кандидатите за народни представители в листата. Атанас Градев е бил единственият работещ в семейството и решихме да ги подпомогнем", каза Станков.

"Тридесет хиляди лева имате от субсидията", заяви Борисов. Лидерът на ГЕРБ пристигна в Бургас с Мартин Харизанов, син на загинал полицай.

"Когато инициативата за подпомагане на деца на загинали служители на МВР започна, Мартин беше на една година. Никое от ръководствата на МВР не я спря", посочи Борисов и каза, че Мартин Харизанов е втори в листата на ГЕРБ-СДС във Враца.