Другите партии в парламента не се интересуват от състоянието на държавата, бързат за три дни да приемат промени в Изборния кодекс, като май не се и интересуват и от предсрочните парламентарни избори, а всичко е в помощ на президента Румен Радев. Това каза на работна среща с министри премиерът в оставка Бойко Борисов.

Кадри от разговора бяха публикувани на страницата на Борисов във Фейсбук.

Аз съм добронамерен човек и искам хората да са добре и България да е силна и предвидма държава, каза премиерът.

Той се заинтересува защо от дневния ред на парламента са отпаднали теми като мажоритарни избори, намаляването на партийната субсидия и разследване на случая с плажа Росенец.

ББорисов посочи, че за правене на политика и на правителство се налага да има много компромиси и даде примери с държави в ЕС.

"Докато се правят нови и скъпи избори, държавата ще лети по нанадолнището. При нови избори обаче съотношението на силите в парламента ще е същото, но ще сме загубили ценно време и държавен ресурс. Жаждата за еднолично управление на някои политици води държавата надолу. Народът неведнъж ни е давал властта след тотални провали на управляващите и кризи за милиарди. Ние стабилизираме държавата и вдигаме доходите. И после същите тези виновници идват и казват как ГЕРБ трябва да се изчегърта", заяви той.

Премиерът в оставка изтъкна, че няколко пъти народът е връщал ГЕРБ в управлението, като даде пример с кризата с Корпоративна търговска банка.