Съвместяването на постовете на външен министър и на премиер не е работещо решение. Това заяви в студиото на "Здравей, България" членът на Изпълнителния съвет на "Продължаваме Промяната" и бивш депутат Лена Бориславова.

По думите ѝ ротацията ще се случи така, както е договорена - с минимални промени.

Тя допълни, че представители на ГЕРБ "страдат" по команда в телевизионните студиа. "Важното е не да пласираме някои хора на някакви места и как искаме да окупираме още и още, както правят от ГЕРБ, а какво ще работи за държавата", подчерта Бориславова. Тя е категорична, че нито една европейска държава не си позволява съвместяване на постовете на премиер и външен министър.

Бившият народен представител отрече борбата между ГЕРБ и ПП-ДБ да е за международни изяви и срещи с лидери. По думите ѝ всеки участник в кабинета ходи на различни места спрямо заслугите си и познанията си.

"Ако зависи от нас, няма да се стигне до избори", посочи Лена Бориславова. Според нея Николай Денков и Мария Габриел си говорят, не са скарани, но "вероятно има напрежение като във всеки екип".

"Имаме забележки към работата на Калин Стоянов", коментира и вътрешния министър тя.

Членът на Изпълнителния съвет на "Продължаваме Промяната" коментира и казуса с дейността и смъртта на Мартин Божанов-Нотариуса. "Прокуратурата е с доста ниска ефективност в разследването на такива скандали, свързани със зависимостта на съдебната ни система", смята тя.

По отношение на буксуването при избора на председател на Столичния общински съвет Бориславова заяви, че "местните избори в София не трябва да се използват като мехлем за нараненото его на някои политически сили и лидери".