Националната конференция на ГЕРБ е организирана за няколко дни, набързо, но не се различава с нищо от която и да е конференция на която и да е партия. Това коментира пред BTV евродепутатът Андрей Новаков по повод бързо организираната сбирка на актива на ПП ГЕРБ в "София тех парк" вчера.

Самият Новаков получил поканата преди няколко дни и определи конференцията като "бърза организация, в която бързо трябва да се действа".

Посланията на премиера Бойко Борисов евродепутатът коментира така: "Министър-председателят не е вкопчен да изкара мандата, неговата цел е да се свърши работата, особено при втора вълна на коронавирус".

"Той съзнава, че носи отговорност", каза Новаков.

По думите му обаче премиерът Борисов има "една тежест" и тя е, че на протестите в страната се делят българите от българи, включително от полиция и охрана.

"За него е важно да е ясно, че са чути и ще бъдат чути всички разумни критики", обясни Новаков.

Относно какво ще е бъдещето на Бойко Борисов и как ще продължи управлението в сегашната криза, Андрей Новаков отговори това, което каза и самият Борисов пред актива вчера: "Търсят се варианти, решението няма да е единодушно и ще се вземе от Коалиционния съвет".

"Бойко Борисов е човек, на който не можеш да намериш лесно заместник", каза обаче евродепутатът.

Той коментира, че протестите с искане за оставката на управляващите в чужбина не се отличават, тъй като в Брюксел се подават по 300 заявления за най-различни протести.

А относно как реагират от ЕК на снимките и записите на Борисов - Новаков каза, че не мисли, че снимките са автентични.