Гласувах за това да променим политическия стил и политическото поведение, каза кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, след като гласува на изборите за президент и за вицепрезидент и за Народно събрание в 31 СУЧЕМ "Иван Вазов" в София.

Гласувах за това да се откажем от противопоставянето и от омразата и да се опитаме да се обединим около визия за бъдещето на България, каза проф. Герджиков.

Той добави, че е гласувал за това да имаме истински държавници, които се интересуват не само от България, но и са загрижени за всеки български гражданин.

"Аз се надявам, че тези истински държавници ще ни изведат от тежката политическа, ценова, здравна криза и ще ни поведат към просперитет", каза кандидат-президентът.

Той изрази надежда утре България да се събуди "успокоена, различна и щастлива" и призова всички лидери на политически сили още утре да положат усилия за това, да имаме редовно правителство и работещ парламент.

Първата работа на новата правителствена коалиция трябва да бъде да изведе страната от политическата криза и оттам и от всички останали кризи, подчерта проф. Герджиков.