Това съобщиха от пресслужбата на Варненския окръжен съд. Съдът одобри споразумението, с което Епщайн призна вината си за тежкото пътно-транспортно произшествие, станало на пътя Варна - Русе преди 10 месеца. Подсъдимият се лишава от правото да управлява автомобил за 3 години.
Със споразумението Епщайн е осъден да заплати на пострадалата при катастрофата негова спътничка обезщетение в размер на 50 000 лева, както и други 6 500 лв. разноски по делото на 7-та частни обвинители - близки на загиналите и пострадали лица. Катастрофата стана на автомагистрала "Хемус", в района на пътен възел Ветрино. Общинският съветник управлявал личния си "Мерцедес" с близо 210 км в час. В следствие на високата скорост се откъснали отломки от протектора на задната лява гума на автомобила. Колелото се разбалансирало и принудило шофьора да задейства спирачната система. Подсъдимият загубил контрол над возилото и навлязъл в другото платно, където челно се сблъскал с насрещно движещия се автомобил.
В резултат на жестокия удар загинаха неговият спътник Вихрен Петров и доктор Ася Метева, пътувала в насрещно движещата се кола. Със сериозни контузии, счупени тазови, бедрени кости и други фрактури, които експертите квалифицират като средни телесни повреди, се отърваха двете момичета - спътнички на Епщайн, и съпругът на загиналата жена.
Името на Епщайн нашумя през юни, когато заедно с други двама общински съветници - Тодор Тодоров и Николай Станчев и Виктор Епщайн, бяха задържани при получаване на подкуп от местен предприемач, който искал да строи на място, за което се изисква решение на Общинския съвет. Тримата му поискали 30 000 лева, но бяха заловени при получаването на половината от тях - 15 000 лева. Те бяха обвинени в ръководство и участие в престъпна група и вземане на подкуп. На 19 юни съдът ги остави в ареста.
Виктор Епщайн е крупен предприемач в Русе, бизнесът му е в строителството, търговията и млекопреработването, посочиха общински съветници.