Нарастват скандалите в градския транспорт заради преддпазните маски. Подобна разправия е станала между мъж и жена на средна възраст в автобус 37 от градския транспорт в Пловдив, разказват пътници пред "Марица".

Дамата му направила забележка, че стои до нея и че не носи предпазна маска. Заявила му да слиза, ако не му пука за останалите пътници.

Мъжът се вбесил на забележката и започнал я бута с думите "Ти ли ще ми кажеш, ма? Я си гледай работата!". Дори се пресегнал да я удари и ѝ бутнал очилата. Пътници започнали да скачат срещу поведението му, но той невъзмутимо им казал да не го занимават и си слезнал на своята спирка, разказват читатели на "Марица".

Репортер на медията е станал свидетел на друг подобен скандал, но между тийнейджър и пенсионерка в автобус номер 6. Младежът се качил без маска, като бил посрещнат от десетки неодобрителни погледи. Това не го смутило и той започнал да си рови в телефона. Възрастна жена му казала, че е опасно за него и за останалите, ако не си сложи маска.

Момчето я погледнало презрително и заявило, че собственото му здраве си е негова грижа и че той преценява дали и кога да носи маска.

Жената останала като гръмната от коментара и потърсила съдействие от кондуктора, който заявил, че е безсилен към подобно поведение.

След кратка разправия, страстите били потушени, тъй като младежът слезнал от автобуса след три спирки.

Случаят обаче предизвикал дебат, че трябва да се налагат глоби на кондукторите, които допускат хора без маска. "Ние ли трябва да следим дали спазват мерките? Ние ли трябва дружно да изхвърлим нарушител от автобуса?", възмутили се пътници.

Според тях в много случаи кондукторите също не носят маска или пък са я сложили само за украса, под брадичката.