Жителите на столичния кв. "Горубляне" блокираха кръстовището на бул. "Цариградско шосе" и ул. "Павел Красов". Те излязоха на пореден протест, тъй като не са съгласни с начина, по който се отчуждава тяхната собственост. 

Спорните отчуждения са свързани основно с проектите на Столична за разширяването на Южната дъга на Околовръстния път и продължението на булевард "Копенхаген".

Трафикът по булеварда е спрян, като се образуваха дълги колони от автомобили. Протестът започна в 18.30 часа, а разрешението на демонстрантите е за двучасова демонстрация всеки ден до 12 юли.

Според протестиращите процедурите по отчуждаване са опит за национализация на частната собственост. Те обясниха, че съгласно последните промени в закона, при закрити врати на съда, инвеститорът има право да влезе в собствеността със съдебно решение, без да бъде платено на собственика на имота. Недоволните граждани заявиха, че предложените цени за квадратен метър са по-ниски от пазарните, което допълнително ощетява собствениците на имоти.

Снимка: Facebook

Някои от протестиращите казаха, че са получили по 30 лева за квадратен метър, докато пазарната цена е много по-висока.

Хората настояват за среща с премиера Бойко Борисов.