17-11-2017 20-11-2018

Коментари

30 лв./кв.м е много добра цена за земеделска земя. Това, че се е променил статутът й, се дължи само на грижите на държавата (следователно на целокупния български народ), вследствие на което са построени пътища, има вода, ток и друга инфраструктура.

А среща с папата не искат ли?

Защо не се залеят организаторите на тези митинги от реститутки с дела за милиони заради блокирането и неудобствата и стреса причинен на десетки хиляди. Щом те са токова алчни и искат милиони да ги пполучат под формата на обезщетения за хората на пътя.

Подкрепям ги, но не се прави така ! Съгласен съм че са ги ощетили, но да ходят да си протестират пред общината която им взема земята, пред министерския съвет който е внесъл закона, пред народното събрание което го е приело и т.н. и т.н. К'во ще ми блокират на мене пътя ?! Какво ще спечелят като ми загубят и на мене времето и всички закъснеят за работа и за там където са тръгнали ? Ще ме привлекат на своя страна ли ?! Да ме прощават ама не се намират в Смолян или Кърджали, ами са на няма и 10км от центъра на София! Да палят жигулата или да хващат рейса и да си протестират където му е мястото ! Типично по български: ще чакат аз или някой друг да им свърши работата щото не могат да извървят 10км ...

Земеделска земя ще я обработват ли, не вярвам Стига с тези строежи. Трябва и зеленина да има. Един парк по добре ще бъде.. Категорично против на земеделска земя блокове да се строй

В случая частният интерес в посока строителство няма как да се реализира. Нереалистично е да се приравнява обезщетението спрямо евентуално застрояване. Такова няма да бъде разрешено на това място. Дано вземат още 10-15 лв на квадрат, за да повишат леко финансовия си стандарт. Никой не заслужава да е беден както са болшинството от тези хора, но да изнудваш данъкоплатеца чрез държавата не е разумно.

Купува б. Мох. От община работе близо до кмета, разбират се и продава на много повече на техни си хора от роднини, но те са навързани там в общината, а простолюдието макар че е израснал сред земята, животните, трудолюбив, за него или тях бълват змии, обиди. Същото и с вас, далаверите са в община, кмет, приближени номенклатура комунистически герберисти и депесари. Права на работливи няма, а на мързеливи комунисти, директори, милиционери безплатно им строят, крадат бе Бойко, но ако пожарникар стори уволнение, от там всичко най лошо, това са хора дисциплини рани старите, но подъдлите и мънкащи само за тях всичко. Върни си старото време, имаше ред, дисциплина, а сеха е хаос навсякъде, мамят, крадат от булгарина с чисти, а не крадени пари. Вина кмета и сие, яко грабят..

В тези коли е имало деца, възрастни хора, хора бързащи за и от работа, доставка на различни стоки и хранителни стоки. Защо полицията не се намеси. нека държавата да им удържи загубите от тези техни действия и да видим колко ще остане. Колко от собствениците на отнетите земи са живи? Как са придобили тези земи. на колко от искащите са попречили да ги обработват. Земи взети като земеделски да се платят като такива. Ако са платени по скъпо - да се върнат парите обратно.

Кой е издал разрешение за навлизане на пътното платно и блокиране на трафика? И, ако такова не е издадено, защо полицията го допуска? Някой на високите етажи май няма тки да си изпълни задълженията!.

Този който не си изпълнява задълженията, ще ни докара саморазправа. Ако някой със своите протестни действия задържи и влияе лошо на моето дете да му мисли.

До кога ще страда обикновеният човек. Блокирайте общината. Не пречете на другите.

Протеста, бунта и недоволството представляват именно това - пречиш, за да ти обърнат внимание и да бъдеш чут. Ако не пречиш никой няма и да те погледне. Тези, които протестират в случая също са обикновени хора, които недоволстват срещу несправедливост спрямо тях, те нямат други средства, за да изразят недоволството си. Според мен, обикновените хора следва да се подкрепяме, а не да мрънкаме, когато нечий протест ни нарушава комфорта за кратко. Ако искаме промяна, то трябва да я искаме шумно и пречейки, иначе никой няма да ни се впечатли.

...... протестират за повече пари ! Реституирали са нивите на дядо си и сега не са доволни от 30 хил. лв./декар, а искат 100 хил.

да де, ама пречи на този, дето искаш да ти обърне внимание... блокирай Дондуков или Московска, да не могат общинарите и министрите да си тръгнат от работа... а те блокират на други хора пътя, с надеждата какво, тези други хора да им решат проблемите? Ми няма да стане, само се изнервят повече нещата и хората се дразнят, 'щото пак по български, протеста се прави, където им е удобно на протестиращите, а не където има смисъл...

Олеле! Какво е един протест, освен причиняване на неудобство, за да предизвика реакция? Да си стоят вкъщи и мълчаливо да протестират, а? Да му писне на човек от конформизъм в това подобие на държава! Пречели Ви, ми пречат Ви, к`во от това? Обикновеният човек ще се съобрази и ако има малко акъл, ще подкрепи, защото утре ще се окаже в положение, в което ще търси подкрепа за протеста си, ама ще чете, че пречи и че е гаден.

Докога ще блокират основной пътища!!!Да си блокират селото и да си протестират!!!

И как тогава ще бйдат чути? Кого ще впечатлят? Стига вече сте се държали, като мишки.

И защо се държа като мишка? Сина ми едва не изпусна полета си заради тази блокада.

ти не си доктор. ти си селянин. Точно какъвто се правиш, че не си. Общо взето як комплексар

На местните избори класната ни другарка Фандъкова разбиращото от всичко подставено лице белким освободи кметския престол.След това ще настъпи истинско освежаване.

е щом е белким, значи има елемент на съмнение. С белким нема да стане, небелким - да станем като по света - който не го бива - да изчезва бързо бъзо от управлението

Това им били новите на горублянци и си ги искали.Като толкова много искат нови да копаят, СО да ги обезщети с нови някъде около Кремиковци например. Ама реститутите искат апартаментчета да правят и да продават.

Всеки за себе си е прав. Едни купуват на безценица, далаверки с кмета, без пари или за нищо пари, една вила им излиза 5000 лева, без пари, крали комунисти герб, ккамейки, масички и... Излишни нерви, всичко за едни, а за други 0,не е държава, цели семейства безработни, грешни сте, алчни, нищо не и те набеждат, само номенклатурата всичко за тях, а п а ш и,,, бай Тошо бе цвете, сега хората са като канибали, само изяждат се, няма справедливост, не зная случая и затова не мога да взема отношение.. Тези които ги мързи земя, а тези, които я работят за тях от третото най - дългото.. Апаши и крадци на едро, а строителите на бедняк и не го обират и бягат, къде е държавата, ббб краде и ние ще ви лъжем и краде, на кого да се оплачеш, отсъства, а само лъжи, всеки те лъже, мами

Нали искате мутра премиер и градливи гробари да ви управляват?!

Земеделска земя ще я обработват ли, не вярвам Стига с тези строежи. Трябва и зеленина да има.

Как толкова години собствениците нищо не са направили за имотите си Сега когато може да лапнат пари се сетиха

Техни са си имотите, каквото искат това ще правят с тях. Някой дошъл ли е у вас да ви държи сметка кое как сте направили. Нямате право да им се месите в собствеността. ако не са обезщетени адекватно са в пълното си право да се бунтуват. искам да знам, как ще реагирате, ако някой вземе къщата на дядо ви (примерно) и ви обезщети с едностайно апартаментче в съседство - нали и вие ще нададете вой до небесата.

PieroBG

Артисти. Опитват се със шантаж да изкарат пари!

Единствено банскалии са по-нагли от тези!

Върху земята на горублянци са изградени панелните гета Младост и Дружба. Пъвите панелки са на повече от 60 години - с отдавна изчерпан експлоатационен ресурс. Какво ще правят " новите софиянци" - обитаващи тези панелни жилища когато неизбежното им събаряне ги принуди да се върнат отново на село ? Замислят ли се , тук плюещите провинциалисти - не притежаващи земята под кафезите си , върху този въпрос ?

Ти нас не ни мисли ти на кого щр си даваш панелката под наем

Не, не мислят, искат си блокчета и софийско жителство. Ето писали са ти да не ги мислиш, те и по 100 в гарсониерка ще се съберат, ако трябва, но няма да си дадат куешките колибки, нали са вече столичани.

Не е важно за какво протестират тези хора и дали е основателно - важното е да се караме помежду си, за да ни управляват по-лесно!

Селяните в шопско са най-алчната пасмина. Това може да установи всеки, който си е имал работа с тях. Бетер циганите са!

Ти имота си за безплатно ли го даваш?

В полза родину казваха комунягите и край . няма лев няма два няма нищо

Щото не си видял по морето и у бургаско кви са... Ганьо си е един и същ и едни и същи мутри иска

Капитане, бегай си на Бургас!

Хей капитане, да разбирам значи, че си от морето нейде, надявам се. Ами като си толкова щедър дай ми твоето имотче за сините ми очи, а? Нали ти не си алчен, като нас софиянците? Направо ти повярвах!

30 лева е цена по данъчна оценка най-вероятно. А данъчната оценка няма нищо общо с реалната пазарна цена. Ако се заинатиш, ти казват, че оттук нататък дори една барака да искаш да си направиш на имота, трябва да дариш на столична община частите, които са предвидени за отчуждение. А най-забавната част е, че за това "дарение" нищо не ти гарантират - може да има подобрения, може и да няма. А кога ще станат, ако изобщо ги има, един Господ знае. Поне така процедират от общината в някои други квартали, вероятно и в този.

Само Кръсника шъ опрай нищата,дерзайте рибята!

Среща с Борисов, Радев, Нинова и т.н. се организира като се иска термин с тях, а не като се блокират магистрали, взривяват мостове и жп. линиии. Някой екземпляри още не са слезли от дърветата. И аз искам термин с Борисов и смятам утре да блокирам жп.линията София- Варна.

Къде е батко? /Бойко-издигнал се до Борисов/. Той баща,той-майка.Без него нищо не се случва в държавата. Защо ни е администрация,която чака ББ да каже?

Абе тия всеки ден протестират за нещо. А да поработят малко не става.

Селяндури орости, идете и блокирайте пред съответните правителствени сгради и пред бнакянската дача на мутрата, откъде накъде ще бликирате пътя на хира, бързащи по работа

Да го изметем този

СтабиУно, стабиУно...абе #hubavoe в Мутриландия

Селтаците, скучайно оказали се на пътя на голямо строителство, искат по 5 милиона на квадрат обезщетение. Ама да си прочетат пак закона - при обекти със стратегическо значение обществения интерес надделява над личния.

"голямото строителство" мхъ ти му умря рийш ли гейберстино

Колкото и да лежиш на Цариградско - ще лапаш бахура - взимай каквото ти дават и бегай. Тресавището ти, дето му викаш нива, случайно се оказа на това място.

аф

Колко да е случайно, като тези имоти не са от вчера, а наследствени от няколко поколения? Случайни бяха имотите на мутрите, в частта от Бистришко шосе до булевард България, защото тези имоти бяха изкупени малко преди отчуждаването им .

Да им платим нивите по 800 евро квадрата - то държавните пари не са наши! Дайте им!

Селяците вече са получили по 30 000лв. на декар, изпили са ги и сега искат още от данъкоплатеца. Шопите са особен вид земноводни.

А ти от где си?

PEYTSCH

Ако бяхте отчуждени при много другаря Т.Ж. щяхте да пяолучите по 30 стотинки и 3 кила бой...Айде целувайте ръка и бегом на работа....

При другаря Тодор Живков нямаше да получат нищо. Държавата бе взела всичката земя без да плаща нищо. Щяха да ги натоварят на камионетки и да ги изпратят в лагера в Ловеч.

konchisrog

И все пак по бай Тошово време беше много по-добър живота от този сега!

Те какво искат, по 1200€ кв.? :D у лево.......

Искат, колкото си искат. Земята е тяхна.

Аз пък искам 200 лева на час дето висях в задръстването. Предвид че бяхме няколко хиляди килии може просто да си разделим замлището на Горубляне и селяците пак да останат на сушина....

Столичани в повече. Рангел Чеканов и Йордан Лютов в акция.

Тия цървули да си затварят мегдана у село Горубляне!Няма ли жандармерия да ги пообгази и поотупа от прахта?!?

Селяните искат да изгърбят данъкоплатците с 300 000лв. на декар земеделска земя. За това е целия този зор. За парите на данъкоплатеца. Тези няколко хитреци заслужават дебела тояга.

Тиквето ще си оправи пиарчето с тия селянчета. Стар Гербаджиски фокус за пред изпростелио матрял

Абе тая държава има ли я или я няма? Кой дава право на групичка "реститутки" да пречат на цял град. Я едно водно оръдие за начало и после хубава проверка как станаха техни общинските ливади

Ако земята беше Ваша и дойдат да Ви я вземат на произволна цена, сигурно нямаше да искате душ за сметка на МВР, нали? А, ако не искам да продам изобщо? Моя си е. Какво ме вълнува, че някой си решил, че пътят му ще минава през моето? Щом ще купуваш нещо от мен, ще е на цената, която преценя аз, не на цената, която прецени няк`ъв чиновник. Що за малоумие е това някой да определи цената, на която ще продадеш собствеността си?! Да дойда и да Ви купя жилището за 2К лв.? Ако не искате да го продадете - водно оръдие и хубава проверка? Пък и доста лицемери с плюсчетата гледам. Ако им се появи утре някой от общината и им каже, че им бута блока, защото от там ще минава лифт и им плаща по 10К на жилище, ще ореват света, ама сега плюсчета слагат.

На каква цена заплащат данъци и склонни ли са от следващата година да започнат да заплащат данъци на имотите си в границите на града на цената на която са обезщетени?

Значи на 30,000 лв. За декър. Дайте да направим цяло Горубляне милионери. Да им дадем по 100лв. Да живее справедливостта.

Няма такова нещо като справедливост тук. Има капитализъм и пазар. Има частна собственост. Щом държавата я иска, ще си плати!

Малко си противоречите. Значи държавата иска да ти вземе земята без да я плати и това според вас е справедливо. Но понеже е капитализъм и е редно да я плати - това вече не е справедливо, така ли? Интересна логика! Не я приемам.

Все тая

@ (нерегистриран) Няма милиграм противоречие в написаното от мен. Прочетете го добре! Държавата иска да я плати на цената, на която е решила тя. Как става това нещо? Ще я плати на цената, на която иска да я продаде собственикът й. Ако не й отърва, ще си измести трасето или няма да строи. Толкова. Как ще се появи някой и ще каже: "Пич, на ти хилядарка, изнасяй се от къщата си, защото я купувам!". Къде го има това? "Държавата" пак си е правила сметката без кръчмаря и действа по обичайния начин - настройва хората едни срещу други. Изкарва собствениците алчни задници, които пречат на прогреса. Да, ама те са собственици*, ако искат, могат да поискат сумата х10. Някой писал, че било скъпо за земеделска земя. Ми, не е. Цената е такава, каквато иска този, който продава. Или купуваш или не. Твоя си работа.

30лв. на квадратен метър е 30 000лв. на декар. Тези какво искат повече за земеделска земя? Държавата киха 30 000лв. на декар. И тези искат още. Аз имам 200 декара земеделска земя. Ако държавата ми плати 30 000лв. на декар я продавам веднага.

Някак не ви вярвам.

Едно нещо не мога да разбера обаче - защо искат среща с Борисов ?? Ако той 'измисли' нещо ще се кротнат ли? Цялата система е сбъркана. Не Борисов, Цветанов и другите, цялата система. Системата на 'далаверата' от която няма измъкване..

Глупацие чакат Годо

Оставка!

После Президента бил виновен за ветото. Точно защото защитава правата на гражданите.

Чичка, не се ли сещаш, че тези пари ти ги плащаш?

Предпочитам да ги плащам на гражданите отколкото за луксозни апартаменти на преялите власттници. Така или иначе ГЕРБ ще ни ги откраднат!