Варненската полиция възобнови издирването на двете момчета, изчезнали в морето, след като били повлечени от вълна на вълнолома във Варна вчера. Директорът на "Морска администрация" Валентин Енчев съобщи, че търсенето е започнало около 5.50 часа тази сутрин, като първоначално е направен обход с катери, а сега вече са се включили и водолази.

По думите на Енчев, най-вероятно телата на децата са под тетраподите, затова и работата на водолазите е съсредоточена в този район.

Сигналът за инцидента бе подаден около 17.40 ч. навръх празника на града. Шест деца са били на вълнолома - много близо до тетраподите, когато вълна повлича две от тях. Те са на 13 и 14 години. Момчетата изчезват под тетраподите пред ужасените погледи на очевидците.

В операцията по издирването се включиха служители на "Гранична полиция", "Морска администрация", ВМС и пожарната. Кметът на Варна Иван Портних, който отмени празничния концерт и заря, бе в постоянна връзка с тях. След няколко часа обаче - около 20.45 ч. операцията по издирването бе прекратена заради тъмнината.

"Вълнението е много силно. Направени са няколко опита да бъдат извадени телата на децата, но те не са открити. Не очакваме да са живи след толкова време. Утре сутринта продължаваме", коментира снощи началникът на Регионалата дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Тихомир Тотев.

Бащата на едното изчезнало момче и негови приятели са се опитали да организират самостоятелно търсене, но властите не им разрешиха.

След оценка на оперативната обстановка щабът при "Пожарна безопасност и защита на населението" е създал организация и бяха предприети действия за осветяване на района на инцидента, съобщиха от пресцентъра на МВР.

През цялата нощ в района са патрулирали екипи на сектор "Специализирани оперативни дейности".