Мащабната спасителна операция в района на Южния плаж и северната страна на вълнолома във Варна е прекратена, съобщиха за Дир.БГ от полицията във Варна.

Спасители с катери и джетове издирваха две деца, които са изчезнали в морето. Двамата приятели са на по-малко от 10 години.

Момчетата се разхождали по вълнолома - вървели по ниската му част от северната страна. Според очевидци голяма вълна помела децата и ги хвърлила върху тетраподите. С идването на следващите вълни момчетата изчезнали от очите на шокираните минувачи.

В операцията по издирването на момчетата участват служители на "Гранична полиция", "Морска администрация", ВМС и пожарната. Кметът на Варна е в постоянна връзка с тях, допълват от общинския пресцентър.

Празничният концерт за Деня на Варна, който трябваше да се проведе на Морска гара, както и зарята за празника, се отменят заради трагичния инцидент, съобщиха от общината.

"Трима водолази веднага са влезли в морето, за да търсят децата, но без успех. Предвид падането на нощта операцията е прекратена. До момента децата все още не са открити. Утре в първия час, в който вече е светло навън и прибоят не е толкова силен, издирването ще продължи", допълниха от МВР.