Свещеникът в храм "Св. Преп. Иван Рилски” в Дългопол" отец Иван Иванов сподели, че Евтимов е племенник на покойния митрополит Кирил. Владиката дори гостувал в дома на Петър в Дългопол., съобщиха Дарик радио и "Петел".

След двойното убийство Петър Евтимов се простреля в главата и по-късно почина в болница.

Отецът е семеен приятел на Петър и убитата от него Живка от 20 години. Той е и кръстник на по-малката им дъщеря Силвия. Свещеникът твърди, че двойката била много добро семейство.

Много добра жена беше Живка, добра домакиня, добър човек. Петьо също не беше лошо момче. Твърдо заставам зад думите си. Много ми е помагал. С него заедно сме ходили 3-4 години подред на варненското летище да посрещаме благодатния огън”, коментира отец Иван.

Вчера свещеникът видял Петър малко преди да застреля 33-годишната Живка и 39-годишния Стефан на варненския бул. "Владислав Варненчик" и след това да се простреля в главата.

Около 11 ч. отец Иван срещнал 39-годишния мъж пред църквата в Дългопол, която се намира в съседство с къщата на стрелеца.

Честитихме си празника Богоявление. Нямаше нищо необичайно в поведението му, беше спокоен. Както винаги се майтапеше с мен. Каза ми „Папаз, как е?” - той така си ми викаше. След това явно е заминал с кола за Варна”, разказа отец Иван.

Петър Евтимов е бил ловец и е имал лично оръжие. Занимавал с частен бизнес. Имал е два камиона, с които е извършвал транспортни услуги.

33-годишната Живка не е работила и се е грижила за двете им дъщери - 17-годишната Христина и 8-годишната Силвия. Децата в момента са при роднини.

Застреляният заедно с Живка мъж се казва Стефан Георгиев. Той също е бил родом от Дългопол, но от дълги години живеел във Варна, където работи в строителна фирма. Говорителят на главния прокурор - Румяна Арнаудова съобщи, че Георгиев е семеен и има деца, предаде "Фокус".

Арнаудова каза още, че Петър Евтимов е стрелял със законно притежаван пистолет "Макаров". Със същото оръжие по-късно той се е прострелял.

Погребението на Петър Евтимов и Живка Петрова ще е утре - 8 януари.