В 11.40 в Районно управление "Транспортна полиция"-София към ГД "Национална полиция" е получен сигнал от охранител от частна фирма за задържан нарушител на територията на хладилно депо - Подуяне на улица "Майчина слава".

Според съобщението, той разбивал едно от помещенията. Към мястото е изпратен екип на Транспортна полиция. Там, в тревна площ между коловозите, служителите открили тялото на прострелян 17-годишен младеж и втори младеж, на 16 години, с прострелни рани по краката. Екип на Бърза помощ е установил смъртта на 17-годишния. На раненото момче е оказана медицинска помощ.

Убитият Велин Карамфилов-Жабата и младежът, който е прострелян и в двата крака, са били с още двама съучастници. Четиримата нахлули в хладилното депо на гара "Подуяне", възнамерявайки да крадат стари релси за скрап. Когато чули изстрели от охраната, две от момчетата избягали в неизвестна посока, предаде Булфото.

Момчето, което е ранено, е разказало пред полицаите, че по тях е открил стрелба мъж в камуфлажни дрехи, въоръжен с пушка помпа, уточни БНР.

Стреляно е в района на хладилното депо - територия, охранявана от частна фирма.

На мястото се събраха около 200 роми, които искаха да се саморазправят с охранителите, предаде БНР.  Заради обсадата депото бе било пълно със спецполицаи, които бяха с каски. По едно време напрежението ескалира и към полицаите хвърчаха камъни, предаде БНТ. Накрая напрежението е овладяно без повече жертви.

Хората, живеещи наоколо, разказаха, че са чували за такива кражби и преди. Близките на двете момчета обаче отрекоха, че младежите са искали да крадат. Полицията продължава разследване по случая.

Извършен е оглед на местопроизшествието, предприети са необходимите следствени действия, назначени са експертизи. Открити са гилзи от пистолет, биологични следи. От установените охранители, които пазят обекта, са взети натривки. Иззети са дискове от охранителни камери в района на местопроизшествието. След проведени оперативно-издирвателни действия служители на ГДНП са задържали като заподозрян за извършеното тежко престъпление 50-годишният П.Е., охранител. Продължава работата за изясняване и документиране на случая.