28-годишният Николай Радев, известен с прякора си Отвертката, бе намушкан с нож в корема при скандал и последвал бой с тримата Карастоянови в известно заведение в Дупница на 11 март. Той бе откаран в болница, но почина от остра кръвозагуба.

68-годишният стоматолог д-р Владимир Карастоянов и синовете му - 46-годишният анестезиолог д-р Николай Карастоянов и 39-годишният Иван, бяха обвинени като съизвършители в умишлено убийство и задържани.

Вижте снимки>>

Софийските апелативни магистрати обаче решиха, че тримата няма да останат в ареста, предаде Дарик радио. Иван и Владимир са пуснати с мярка за неотклонение "подписка", а Николай Карастоянов е под домашен арест.

Съдът изрично отправи упрек към разследващите органи, че 9 дни след престъплението няма медицинско заключение каква е причината за смъртта на Николай Радев.

Съдебният състав беше принуден да се позовава на показанията на лекарите, че Николай Радев-Отвертката е починал от една прободна рана.Тъй като една рана няма как да се нанесе от трима души и на база показания на свидетели, се прави заключение, че раната е нанесена от Николай Карастоянов.

Апелативните магистрати обаче решиха, че деянието е инцидент в живота на 46-годишния мъж, причинен от конфликтна ситуация между дъщеря му и Николай Радев - бивш гард на Братя Галеви, като се има предвид и провокативното поведение на жертвата.

Заради добрите характеристики на Николай Карастоянов и затова че престъплението е предшествано от тормоз върху семейството и скандал и заради влошеното му здравословно състояние, магистратите решиха анестезиологът да остане под домашен арест.

Самият Николай Карастоянов обаче не бе в съдебната зала, за да чуе решението. Преди няколко дни той бе приет в лечебно заведение с тежък кръвоизлив и състоянието му продължава да се влошава, пише "Труд".

За Иван и Владимир Карастоянови няма данни, че имат отношение към смъртта на Отвертката, обявиха от пресцентъра на Софийски апелативен съд.