Съпругата на пернишкия прокурор Бисер Михайлов, който вчера беше обвинен за побой над нея, проговори пред медиите. Биляна Михайлова, която в момента се намира в болница, отрича да е жертва на домашно насилие. Разказва, че среднощният конфликт между нея и съпруга ѝ е обикновен битов скандал.

Часове след ареста на пернишкия прокурор Бисер Михайлов за побой, репортер на Нова тв разговаря със прокурорската съпруга, която според обвинението е жертва на домашно насилие. Свързватсе с нея през видеовръзка, тъй като е в болница.

Запитана как е, как се чувства, Биляна Михайлова отвръща: "Благодаря ви! Добре се чувствам. В момента съм в болница. Оставиха ме под наблюдение за известно време, но нямам някакви оплаквания".

На въпроса защо има синина под окото и следствие на какво е тя, половинката на пернишкия районен прокурор и майка на нашумелия медийно Васил Михайлов, заявява: "Най-вероятно е следствие от удара от падането. Имах някакъв лек оток, който впоследствие премина надолу към окото". Тя категорично отрича синината да е от побой. 

Според Биляна случилото се с мъжа ѝ е семеен скандал. "Категорично не съм жертва на домашно насилие. Снощи се случи обикновен спор между нас, който прерасна в скандал. Обикновен битов скандал, какъвто има във всяко семейство", твърди тя.

- А как така се случи, че и полицията и прокуратурата станаха съпричастни към този ваш семеен скандал?

- Нашата дъщеря беше в банята по това време и след като чула нашия ескалирал спор - се е обадила на 112.

Жената разказва, че не е имало очевидци. "Имам травма на главата, която е от падане на земята. По-скоро мисля, че се спънах. Или загубих равновесие по-скоро и след това паднах и оттам ми е тази травма на главата", твърди тя.

- Но мъжът ви посягал ли ви е?

- Мъжът ми не ми е посягал и не ме е удрял.

- Вие губила ли сте съзнание?

- Не, може би от силния адреналин, от емоциите, които изпитах по време на този скандал. След това дъщеря ми, когато извика полицията и дойде линейка - просто си мислех, че ми се губят някои моменти. Но сега вече осъзнавам какво се е случило и не съм губила съзнание. Не съм свидетелствала срещу съпруга си. Дадох обяснения, които Ви разказах и на Вас. Казах им, че не си спомням някои неща, за които впоследствие осъзнах, че нямам загуба на памет, и си ги спомних много добре.

- А възможно ли е да не сте свидетелствала срещу него, защото ви е страх?

- Не, категорично не ме е страх.

Проблемите на семейство Михайлови с правосъдието започнаха миналата година, когато синът им Васил стана подсъдим по няколко дела за нанесени телесни повреди и закани с убийства.

- Израснал ли е вашият син в семейство на насилник?

- Не, категорично не е израснал в семейство с насилие.

- Готова ли сте да заживеете пак със съпруга си под един покрив, защото чухме прокуратурата да казва, че ще му иска постоянен арест, тъй като е опасен за вас?

- Не смятам, че съпругът ми е опасен, за да живеем под един покрив. Мисля, че станалото между нас може да се поправи. Да го разрешим ние между нас, не пред медиите и държавата.

По-късно днес Бисер Михайлов ще се изправи пред Софийски градски съд, който ще реши дали да го остави за постоянно в ареста. Според прокуратурата, той е нанесъл средна телесна повреда на съпругата си в условията на домашно насилие.