МВР проверява млад мъж от Русе по подозрение, че е замерял със снежни топки премиера Кирил Петков на Шипка, съобщи bgonair.

Викове "Оставка!" и обстрел със снежни топки по министър-председателя шокираха множеството под върха на трети март. Неприятният инцидент беляза честването на Деня на Освобождението на Шипка.

След скандалната случка МВР проверя за деянието 28-годишен мъж от Русе. Самият Пепи Иванов се похвали в социалните мрежи, че е уцелил премиера, твърди телевизията. Под публикацията следват коментари, в които русенецът уверява приятелите си, че точно той е стрелецът. Часове след това обаче тя вече е изтрита. Но остават видеа от посещението му на Шипка в същия ден, на които се вижда как той развява руското знаме.

Разследваният от МВР мъж е ММА боец и рап изпълнител, работи в погребална агенция. Познат е с прякора Питбула.

Русенецът има и обща снимка с лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов. Появи се и информация, че е бил зам.-председател на структурата в Русе. От "Възраждане" обаче отричат.

"Лице с името Пепи не членува в нашите структури, имаме няколко симпатизанти с това име. Нямаме данни да е извършил въпросното деяние и не считаме, че Facebook може да бъде достоверен източник за случилото се. Уцелването на премиера със снежна топка не е общонационален проблем, а симптом за неизличимата болест и яловост на настоящата управленска коалиция, както и неразрешените в рамките на десетилетия общонационални проблеми, които Петков няма да разреши, а ще задълбочи с всеки изминал ден начело на правителството", заявиха от партията.

Заподозреният за нападението със снежни топки над министър-председателя е и инициатор на благотворителни инициативи.

Разследването срещу Иванов продължава.

Малко след като името му се появи в медиите, русенецът написа във Фейсбук: "Заради точната ми преценка за човека, който защитава американските интереси или т. нар. "точния ми мерник" цял ден съм и продължавам да бъда неправомерно обвинен и хулен. Заради пост, в който не конкретизирам, че аз съм уцелил въпросния премиер, куп сайтове злоупотребиха с имената ми, мои снимки и лични данни. Възмутен съм опорочаването на благотворителните ми инициативи, до които се стига благодарение на управляващите, които така жестоко защитават всички; на спорта, който тренирам и слагането на всички спортисти под общ знаменател и замесването на политически партии.

Заявявам, че ще търся отговорност на всички медии, злоупотребили с личните ми данни и публикуването на толкова неистини и обиди по мой адрес, а също и за безпокойството причинено ми чрез социалните медии и обаждания на личния ми телефон, както на мен, така и на мои близки, опитите за обвинения в други престъпления, разследването на лични финанси и др."