Общият гроб на 23-годишната Дарина Министерска и едногодишната й дъщеричка Никол, които преди една година бяха застреляни от бащата на момиченцето Викторио Александров, е бил осквернен за втори път точно преди панихидата, съобщи почернената майка на Дарина - Ваня Министерска.

На Димитровден - 26 октомври, тя, съпругът й Георги и роднини отишли на гробищата, за да почетат паметта на Дарина и Никол, а там заварили грозна гледка.

"Скъсани и разхвърляни цветя, разхвърляни играчки и разритани декоративни камъни! За втори път гробовете им бяха поругани! Предният път беше скъсан некрологът на Дари, само нейният. Този път го бяха пощадили, ама подозирам, не че нещо човешко се е пробудило, а просто не са го видели на гърба на паметника! Що за "сатана" трябва да живее в човешко тяло, за да поругаеш гроба на който и да е, а камо ли на човек дето си твърдял, че си обичал! Потресена и покрусена съм от постъпката на тези хора, не това не са хора, това са низши същества, един нормален човек не може да постъпи така!", написа в социалните мрежи Ваня Министерска.

Тя и съпругът й са убедени, че не става въпрос за случайни посегателства, а за целенасочен психически тормоз.

Жестокото двойно убийство бе извършено на 29 октомври 2018 г. Във фаталния ден по обяд охранителят Викторио Александров отива в апартамента на 23-годишната си приятелка Дарина Министерска на ул. "Бели дунав" в столичния жк "Надежда". Официално поводът е да види едногодишната им дъщеричка Никол и да си вземе дрехи, останали там след изнасянето му няколко дни по-рано. Малко по-късно камерите във входа заснемат как Викторио тича към входната врата с малката си дъщеричка на ръце.

4 часа по-късно майката на Дарина пристига с ключар пред блока. Жената е притеснена, че 23-годишната й дъщеря не вдига телефона си. Когато ключарят отваря вратата на апартамента, писъци огласят входа. В хола на жилището лежи тялото на младата жена с две прострелни рани.

Викторио и Никол са обявени за издирване. Около 23 часа в порутена сграда зад храсти в района на Горни Богров полицаи намират детенцето простреляно в дясното око, а бащата е само с одраскване по главата. Линейки откарват и двамата в "Пирогов". Въпреки усилията на лекарите, едногодишното момиченце умира. Викторио е без опасност за живота. Дни след убийствата мъжът твърди, че не помни да е стрелял, а помни само как е бягал по стълбите с детето и в парка. Викторио бе задържан, а магистратите го оставиха за постоянно в ареста. 

Вчера точно една година след жестокото двойно убийство, Софийската градска прокуратура е внесла обвинителния акт срещу 26-годишния Викторио в съда.

"Има разпределение на съдебен състав. И сега започваме да чакаме нов срок, двумесечен, срок през който съдебният състав трябва да се запознае с материалите по делото! В краен случай ще има дата за заседание по коледните празници. Освен ако съдията не реши, че делото е с правна и фактическа сложност, каквото до момента излиза, че е, освен за прокурора, и да продължи още с един месец времето за запознаване с материалите", обясни Ваня Министерска.

Процесът срещу Викторио Александров вероятно ще е първият без съкратена процедура, след като парламентът прие промени в Наказателно-процесуалния кодекс. Според тях при умишлено убийство извършителят няма право да иска съкратен процес, за да бъде намалена присъдата му с една трета, както бе досега по закон.

Така 27-годишният вече Викторио може да получи най-тежкото наказание - доживотна присъда без право на замяна.