26-годишният Викторио Александров, който застреля едногодишната си дъщеричка и майка й, обжалва наложената му от Софийски градски съд постоянна мярка за задържане под стража, но и Софийският апелативен съд я потвърди. Така той остава окончателно в ареста.

Днес Александров беше докаран с пранги на краката в съдебната зала, докато опитваше да крие лицето си от камерите.

В залата той поиска от съдиите да го пуснат под домашен арест, като увери, че няма да се укрива.

"Всички медии ще бъдат пред нас и няма къде да отида. В ареста има риск за здравето ми, защото имам травма на главата. Не съм убиец и никога не съм бил. Не съм крадец. Няма да се крия от съда", заяви младият охранител, цитиран от БТА.

 

Снимка: Булфото

Той се оплака, че болки в главата и не чува с едното ухо, в което постоянно имало пищене, а не посещаван от лекар. След двете убийства мъжът направи неуспешен опит за самоубийство, но само нарани главата си.

Както и пред Градския съд преди около седмица, така и днес Викторио каза, че не си спомня детайли от убийствата.

Съдиите обаче отказаха да го освободят, като се мотивираха с това, че обвиненията срещу него са тежки и може да се смята, че е опасен за обществото. Освен това от свидетелски показания, ставало ясно, че има конфликти в семейството на Викторио. Близките на убитата млада жена твърдят, че тя е била обект на непрестанен тормоз и заплахи от негова страна. Освен това магистратите бяха категорични, че обвиняемият е вменяем и може да отговаря за действията си. Родителите му потвърдиха, че той не е имал предишни психични проблеми.

Защитата обаче поиска експертизи за здравословното и психичното му състояние, но съдът отказа назначаването им.

Прокуратурата от своя страна представи нови разпити на свидетели и графологична експертиза, която потвърждава, че той е писал писмото до родителите си, намерено у него. По неофициална информация в него той казвал, че смята да избяга в Турция. Не се знае дали е планирал да направи това, след като убие приятелката си, нито какво е смятал да прави с детето.

Според защитата обаче не било ясно кога е писано писмото, освен това действията на Викторио били непоследователни и хаотични.

Александров е обвинен за убийството на 23-годишната си приятелка Дарина Министерска, която застреля с два куршума в дома й в жк "Надежда", на детето им - което простреля смъртоносно в покрайнините на София, както и за принуда спрямо таксиметровия шофьор, когото отвлече, заплашвайки го с пистолет.