Митов бе приет във Военномедицинска академия в София с опасност за живота, травматичен шок и над 2 и половина литра кръвозагуба.
Повече от сто негови колеги полицаи се отзоваха на призива да дарят кръв.
Полицаят бе с две огнестрелни рани - едната в областта на шията, с раздробена челюст и долна част на черепа, а другата - в областта на корема, с разкъсан черен дроб, стомах, тънки черва и голяма кръвозагуба.
Митов беше прострелян в района на Своге от крадци на луксозен джип, които откриха огън срещу преследващия ги патрул. Това стана след обир в дома на богатия бизнесмен Краси Американеца до Гара Бов.
Двама бяха задържани за стрелбата - 34-годишният Владимир Николов и 22-годишният Красимир Димов. По време на разпитите Николов призна, че той е натиснал спусъка и бе обвинен в опит за убийство на полицай, изпълняващ служебните си задължения, както и за грабеж. Съучастникът му е обвинен само за грабеж.
Старши полицай Любомир Цветков Митов е роден на 13 май 1969 г. в Своге, съобщиха днес от пресцентъра на ведомството. Назначен е на работа в МВР през януари 1993 г. Работил е последователно като полицай и старши полицай в РУ “Транспортна полиция” в група “Патрули за съпровождане на влакове” и “Патрулно постова служба” в сектор “Охранителна полиция” до август 2003 г. От август 2003 до октомври 2007 г. работи в сектор “Охрана на обществения ред” към СДВР, а от октомври 2007 г. досега изпълнява същата длъжност в група “Охранителна полиция” на РПУ-Своге към ОДП-София.
За постигнати високи професионални резултати и съществен принос при изпълнение на служебните си задължения е награждаван три пъти – през 1996 г. с обявяване на благодарност, с парична награда  - през 2003 г. и с писмена похвала - 2004 г.
На 11 май 2003 г. гл.серж. Митов, заедно със свои колеги от група “ПСВ”, с риск за здравето и живота си отблъскват нападение и предотвратяват посегателство върху намиращите се в района на гарата товари, се казва още в съобщението.
Полицай Митов има 17-годишна дъщеря.