Пожар унищожи вилата на 47-годишния Тaйфи Мекльов от Якоруда, който в момента е подсъдим за причиняване на смърт на шестима души, след като им продал или подарил ракия менте.

Сигналът за горящата сграда, която се намира в местността Трещеник край Якоруда, е подаден вчера около 10,30 часа, съобщиха от полицията в Благоевград.

Изпратените на място пожарникари са погасили огъня, но са изгорели покривната конструкция и домакинско имущество. Работи се по версията за умишлен палеж.

Тайфи Мекльов, който е собственик на дърводелски цех, е подсъдим за това, че е продал общо 6 литра метилов алкохол, заради който около Коледа 2015 година починаха шестима души, а други 8 бяха настанени в благоевградската болница. Пострадалите са имали оплаквания от главоболие, болки, гадене, повишено кръвно налягане, притъмняване пред очите, смущение в зрението, както и изпадане в състояние на кома.

При гледане на мярката му в съда в Благоевград Тайфи Мекльов се опита да прехвърли вината на единия от починалите Юсуф Мемчов, а в хода на досъдебното производство бе установено, че продаваната и подарявана ракия е съдържала метилов етанол (метанол) с концентрация над максимално допустимото. 

Делото се гледа от Окръжния съд в Благоевград, като текат разпити на близки на починалите.