Около 50 протестиращи срещу управлението скандираха "Оставка". Повечето от тях бяха привърженици на партия ГЕРБ и настояваха за оставката на правителството, предаде БНР.

На протеста, организиран във Фейсбук, бяха заявили, че ще отидат над 2400 души.

В района имаше засилено полицейско присъствие. Въпреки малкото на брой протестиращи полицията бе оградила входа към Народното събрание с коли на жандармерията. Служителите на МВР бяха няколко пъти повече от протестиращите.

Един от участниците в протеста - Милена Маринчева, каза, че протестите имат нужда от възраждане:

"Силно се надявам всички, които бяхме на протестите юни миналата година, да излезем, защото това, което става в държавата, е пълен хаос. Има една комунистическа власт, която продължава да нехае за собствения си народ, да прави наглата си политика. Аз като гражданин смятам, че е време те да си подадат оставката, защото са нелегитимни. Радвам се, че опозиционните партии искат тази оставка и ще се надявам да ги видя днес на площада".

Полицията спря за проверка група от около 40 младежи с вид на футболни фенове (по описанието на БНР), които се появиха пред парламента. Според служителите на реда младежите не нарушават реда, но самоличността им се проверява.

Групичката от добре сложени младежи с обръснати глави и татуировки се намираше в началото на ул. "Московска". Появи се неочаквано пред сградата на Народното събрание, когато вече приключваше и антиправителственият протест. Появата на младежите обаче предизвика рязко увеличаване на полицейските сили.

Младежите се насочиха към ул. "Оборище", където бяха спрени от полицията за проверка на документите.