Проверяващият екип е открил много нарушения на данъчното законодателство, предаде "Фокус". Служителите на приходната администрация са установили, че не се издават касови бележки за нито една от предлаганите водни атракции - джетове, "банан" и сърфове. Същото е било положението и при ползването на шезлонг и чадър.
Служителите на приходната агенция са извършили т. нар. контролна покупка, но след заплащането на обявената цена 10 лева за час ползване на водно колело не са получили отчетен документ. Фирмата, която предлага атракциите, е софийска. Съставен е акт за установено административно нарушение. Предстои издаването на наказателно постановление. Санкцията може да варира от 200 до 10 000 лева.
Екипът на НАП-Бургас е установил още, че фирмата е разполагала с касов апарат, но той до момента не е бил използван нито веднъж.
Преди дни от областна администрация съобщиха, че въпреки че плажната ивица е изключителна държавна собственост, се извършват проверки единствено на ивиците, които имат концесионер или наемател, за да следят дали си изпълнява задълженията по договор. Това означава, че никой не контролира и проверява стотиците безстопанствени плажове.