Деформираното пътно платно е срещу супермаркет в близост до метростанция "Александър Теодоров-Балан" в посока центъра.

Този пътен участък бе открит на 22 август, три месеца след като в експлоатация бе пусната и отсечката от метрото от "Младост" 1 до Бизнес-парка.

Неравности и пропадания има на поне три места в крайната дясна лента на пътното платно в посока центъра, предаде БГНЕС.

На местата, където пътят е деформиран, се вижда, че са били извършвани допълнителни строителни работи. За това говори и прекъсването на маркировката.

Участъкът позволява развиването на висока скорост, което, съчетано с неочакваното пропадане на пътя, може да доведе до загуба на управление на автомобила и дори до фатални последици за пътуващите или за пешеходците, които излизат от близката метростанция.

Въпреки, че неравностите по трасето са поне от две-три седмици, общината не се е погрижила да обезопаси отсечката или поне да постави предупредителни табели, сигнализираха живущи в квартала.

Общината глобява изпълнителя

От Столична община съобщиха, че вчера екип на „Метрополитен“ е констатирал пропадането и е възложил на изпълнителя да обезопаси участъка и да започне работа по възстановяването му.

Възстановяването на пътната настилка ще бъде извършено от фирмата-изпълнител за нейна сметка.

В момента се изясняват и причините, които са довери до слягането.

Проектът за рехабилитация на бул. „Малинов“ не е приет от приемателните комисии на Столичната община и на изпълнителя ще бъде наложена неустойка по договора, уточняват още общината .

Изграждането на новият участък на бул. "Ал. Малинов", който е с три метростанции, излезе 44 млн. евро. По-късно стана ясно, че заради нарушения при тръжните процедури е наложена финансова корекция в размер на 6,2 млн. лв.